Tarih: 04.07.2021 22:28

Saç ekiminde iyileşmenin en hızlı olduğu yöntem – Yeni Nesil Saç Ekimi – Doktor Murat Konakçı Anlatıyor!

Facebook Twitter Linked-in

 

Saç ekimi operasyonları uzun yıllardır devam etse de her geçen dönem de yeni teknolojiyle saç ekiminde daha verimli sonuçlar alınıyor. Modern saç ekimi teknikleri arasında kabul edilen Safir FUE saç ekimi operasyonunu, ZenPoliklinik.com Saç ekimi bölüm başkanı Uzman Doktor Murat Konakçı’ya sorduk. Konakçı, safir FUE saç ekimini merak edenler için en önemli ayrıntıları paylaşarak tüm soruları cevaplandırıyor.

Safir FUE Saç Ekimi – Yeni Nesil Saç Ekimi

Zen Poliklinik’te saç ekimi için birkaç farklı tekniği kullanıyoruz. Bu durum hastanın isteği, doktor görüşü ve saçın yapısına göre farklılık gösteriyor. En çok kullandığımız saç ekimi tekniklerinden biri ise safir FUE. Daha sağlıklı ve estetik sonuçların alındığı yöntemde en önemli fark ise kullanılan bıçak. Safir FUE saç ekiminde safirden elde edilen ve metl slit bıçaklara oranla daha fazla keskinlik sağlayan özel bir kalem kullanıyoruz. 

Safir uçlu bıçak sayesinde kanallar daha keskin ve pürüzsüz açılıyor. Çok ince bir uca sahip olması ise daha sık ekim yapmamızı sağlıyor. Bununla birlikte doku tahribatı daha az olurken iyileşme ve sağlıklı saç foliküllerinin yerleştirilme oranı yükseliyor.

Neden Safir FUE Saç Ekimi?

Safir FUE saç ekimi, bir inovasyon olarak değerlendirilebilir. Saç ekimi yöntemi aynı olsa da kullanılan çok ince uçlu safir bıçak daha pürüzsüz bir ekim yapma fırsatı sunar. Bizler, Zen Poliklinik’te hastalarımızın istekleri ve modern tıbbın getirilerini bir arada kullanarak çeşitli yöntemleri uyguluyoruz. Son dönemde ise hastalarımız daha sağlıklı ve yoğun saçlar için safir FUE saç ekimini tercih ediyor.

Safir uçlu özel bıçaklar, greftlerin tutunma sayısını arttırırken olası riskleri de büyük oranda engelliyor. Örneğin, küçük de olsa kanama riski neredeyse sıfıra indirgeniyor bununla birlikte ödem, şişlik vb. reaksiyonlar da önleniyor. İyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olurken hastalarımız için de daha konforlu iyileşme süreci sağlıyor.

Safir FUE Saç Ekimi İle Daha Yoğun Ve Sağlıklı Saçlar!

Zen Poliklinik’te saç ekimi için hastalarımızla birebir iletişime geçiyorum. Hastanın isteği, saç foliküllerinin toplanacağı ve ekileceği alan da ilk görüşmemizde belirleniyor. Operasyon gününde ise lokal anestezi veya sedasyon altında olan hastalarımız için işleme başlıyoruz. FUE tekniği sayesinde çok küçük kesi alanlarından greftler toplanıyor. Burada en önemli nokta ise belirlenecek donör bölgenin dışına çıkılmaması. Hastanın isteği ve hekim görüşüne göre donör bölge ortak belirleniyor. Donör bölgeyi genellikle ense veya kulak arkaları olarak seçiyoruz.

Safir FUE tekniğinin en önemli farkı, kanal açma sırasında ortaya çıkıyor. Çok keskin, pürüzsüz ve ince uçlara sahip olan özel kalem sayesinde ekim yapılacak alanda çok küçük kanallar açıyoruz. Mikro düzeyde açılan kanallar sayesinde doku deformasyonu riski minimuma indirgenirken diğer deformasyonların önüne de geçiliyor. Üstelik kafa derisinin çok hızlı iyileşmesi, hastalarımıza daha konforlu ve güvenli bir operasyon fırsatı sağlıyor.

Ağrısız Ve Acısız Saç Ekimi İçin Safir FUE!

Bizler, Zen Poliklinik’te safir Fue saç ekimi için lokal anestezi veya sedasyon yöntemini kullanıyoruz. Bu sayede hastalarımız seans süresince ve sonrasında ağrı ya da acı hissiyle karşılaşmıyor. Seanstan yaklaşık 15 gün sonra şok dökülme bekliyoruz. Şok dökülmenin ardından saçlar daha sağlıklı ve hızlı uzamaya başlıyor. Ancak saçların uzaması 6. Ayda gerçekleşirken ortalama 1 yıl sonunda verimli sonuçlar alıyoruz. Kesin sonuçların ortaya çıkması ise iki yıl kadar sürebiliyor. Bu süreçle birlikte hastalarımız daha sağlıklı, yoğun ve doğal görünümlü saçlara sahip oluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —