Saadet-Gelecek İttifakı kuruldu

Saadet-Gelecek İttifakı kuruldu

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ittifak için imzayı attı. İki parti Meclis çalışmalarının yanı sıra yerel seçimlerde de işbirliği yapacak. Saadet-Gelecek İttifakı ile Meclis'teki grup sayısı da 6'ya yükselecek.

14/28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını ve halkın bize verdiği mesajları değerlendiren Gelecek ve Saadet partileri;

  1. Geniş toplum kesimlerinin önüne daha güçlü bir alternatif koyabilmek,
  2. Siyasi yelpazedeki dağınıklığı giderebilmek,
  3. Muhalefetin TBMM’ndeki denetim gücünü artırabilmek,
  4. Genel seçimler sonrası oluşan alternatifsizlik duygusuna dayalı karamsar toplumsal psikolojiyi dağıtarak yeni bir umut ve vizyon dalgası oluşturmak,
  5. Yerel seçimlere hazırlıkları daha etkin şekilde yürütebilmek, 
  6. İktidarın milli ve manevi değerlerimizi istismar ederek sürdürdüğü otoriter yolsuzluk düzenine karşı siyasi ahlak başta olmak üzere ortak değerlerimizi siyasi hayatımıza egemen kılmak,
  7. Yanlış ekonomik politikaların yol açtığı yoksullaşma süreci ile büyük bir çoğunluğu açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakılan halkımızın gür sesi olmak,
  8. Temel hak ve özgürlükler bağlamında siyasi çıkarları değil insan onurunu ve adaleti yücelten bir siyasi iklimin oluşmasını sağlamak,
  9. İktidarın kutuplaştırmaya, sloganlara ve kaba hakaret diline dayalı siyaset yöntemine karşı ortak aidiyet bilincine, akla, vicdana ve siyasi nezakete dayalı bir siyaset yöntemine öncülük edebilmek amacıyla
  10. “Saadet-Gelecek İttifakı” adı altında bir ittifak kurmuşlardır.

İttifak, Meclis çalışmalarının yanı sıra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde de “seçim ittifakı” dahil her türlü işbirliğini kapsamaktadır. 

28. Yasama Dönemine birinci devre süresince Saadet Partisi bünyesinde bir grup kuracaklar

Bu çerçevede Gelecek ve Saadet Partisi milletvekilleri 28. Yasama Dönemine birinci devre süresince Saadet Partisi bünyesinde bir grup kuracaklardır. Birinci devre sona erdiğinde partiler işbirliğinin şekli ve sürecini yeniden değerlendireceklerdir. Oluşacak grubun Grup Başkanı Gelecek Partisi adına seçilen bir milletvekili olacak, iki Grup Başkan vekilliğinin birisi Saadet Partisi milletvekilleri, diğeri Gelecek Partili milletvekilleri arasından seçilecektir. Grup oluştuktan sonra idari amirliği ve katip üyeliği gibi gruba tahsisi edilecek yeni siyasi makamlara, komisyon üyeliklerine ve diğer TBMM kadrolarına da ehliyet ve liyakat temelinde iki parti arasında adil bir şekilde atamalar yapılacaktır. 

Genel Başkanlar, grup toplantılarında iki partinin milletvekillerine ve kamuoyuna seslenecekler

Genel Başkanlar “Saadet-Gelecek” ittifakının ortakları olarak her iki partinin bayrak, flama, amblem ve benzeri emarelerinin ortak şekilde kullanıldığı haftalık grup toplantılarında iki partinin milletvekillerine ve kamuoyuna sesleneceklerdir. Gelecek Partisi milletvekilleri, tüm siyasi faaliyetlerini Gelecek Partisi adına yapacaklardır. Her iki partinin milletvekilleri kendi partilerindeki i görev ve sorumluluklarını hiçbir değişiklik olmadan sürdürecekler, yürüttükleri siyasi çalışmalarda kendi genel başkanlarına ve parti kurullarına karşı sorumlu olacaklardır. 

Partiler kendi program ve politikalarına uygun şekilde faaliyette bulunabilecekler

İki partinin TBMM’de işbirliği ve güç birliği anlayışı ile çalışmalarını yürütmelerini sağlamak üzere liderler ve ilgili parti birimleri arasında istişari mekanizmalar oluşturulacaktır. Bu ortaklık zemininde oluşabilecek görüş farklılıklarında partiler kendi program ve politikalarına uygun şekilde faaliyette bulunabileceklerdir.
Her iki partinin muhalefetin demokratik zeminin güçlendirilmesi amacıyla daha kapsamlı ve katılımcı bir işbirliği içinde çalışması için gösterdiği çabalar iyiniyet ve kararlılıkla sürdürülecektir. İttifakı oluşturan partiler diğer partilerle ikili ilişkilerinde eşgüdüm içinde olmaya özen göstermekle birlikte bağımsız hareket etme hakkına sahip olacaklardır.

Gerektiğinde diğer ittifak ve partilerle birlikteliğe de açık olacak şekilde;

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de işbirliğini yürütecekler

Saadet ve Gelecek Partileri 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ortak aday belirleme, birlikte liste yapma, hangi seçim bölgesinde hangi parti adı ile seçime girileceği hususları dahil olmak üzere her türlü işbirliğini yürüteceklerdir. 

Ülkemizde temel hak ve özgürlüklere dayalı gerçek bir demokrasinin kurumsallaşması, evrensel adalet ilkesinin ve milli değerlerimizin siyasi hayata yansıtılabilmesi, siyasi ahlak ve nezakete dayalı bir siyasi iklimin oluşturulabilmesi, vatandaşlarımıza insan onuruna yakışır bir hayat standardının sağlanabilmesi için parti çıkarlarımızı gözetmeksizin attığımız bu adımın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dileriz.


 



Sakarya Üniversitesinde "IdeaFusion" etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Nakliyatçı baba-oğlu silahla ağır yaralayan eski ortağa 22 yıl 1 ay hapis

CHP Arnavutköy’de istifa depremi: 2 meclis üyesi ve 100 partili CHP’den istifa etti

"İrtikap" soruşturmasında tutuklanan eski Yahşihan Belediye Başkanı Sungur hakkında iddianame hazırlandı

Muğla’da 25 yeni personel sertifikasını aldı

Germencik’te izinsiz afişlere zabıta müdahalesi

Bakan Kacır: "Türkiye bizim iktidarlarımızda dünyanın en önemli üretim güçlerinden biri haline geldi"

DEAŞ’lı teröristler yakalanmasalardı yılbaşı gecesini kana bulayacaklardı

OMÜ’de kuantum bilimi ve teknolojilerinin geleceği konuşuldu

Bodrum’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Dilenci yakayı ele verdi, parayı sakladığı yer şaşkına çevirdi

Körfez Çocuk Meclisi’nden Kocaeli turu

Osmanlının ilk başşehri Yenişehir’de Osmanlı dönemi yaşatılacak

Şanlıurfa’da aranan 41 şahıs yakalandı

Ordu’da üşüyen küçük kıza polislerden yürekleri ısıtan hareket

Yerli Malı Haftası, Hüsamettin Kulaklı İlkokulunda coşkuyla kutlandı

İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı

Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı

Gaziantep FK, Burak Yılmaz ile yeniden anlaşma sağladı

Patnos Belediyesi saha çalışmalarını sürdürüyor

Kız arkadaşı tarafından çalılıkların arasında ölü bulundu

Altıntaş’ta öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu

Başkan Tetik, Nazilli’de esnaflarla buluştu

Söke’de Okullar Arası Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası düzenlendi

Buharkent’te bitki koruma ve gübre bayilerine denetim

Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nden İnönü Üniversitesine ziyaret

Büyükşehir, Avrupa Bisiklet Başkenti Konya’da anaokullarında bisiklet etkinlikleri başlattı

CHP’den istifa eden meclis üyesinden CHP’li belediyeye suçlama

Malatya’da besi çiftliğinde yangın

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.