Tarih: 24.01.2016 22:30

RUSYA'NIN KARIŞTIRDIĞI ÜLKEDE HALK AYAKLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Moldova'da 15 bin kişi, erken seçim için başkent Kişinev'de toplanarak hükümeti protesto etti. Başkent Kişinev'de toplanan 15 bin kişi, hükümeti protesto ederek Romence ve Rusça, "Ülkeyi geri istiyoruz", "Birlik, vatandaşlar!" şeklinde sloganlar attı. Hükümet karşıtı protestocuların erken seçime gidilmesini istediği aktarıldı.

MİTİNGİ RUS YANLISI PARTİLER ORGANİZE ETTİ 

Mitingin iki Rus yanlısı parti ile Haysiyet ve Gerçek adlı sivil grup tarafından organize edildiği ifade edildi. Protestocular ilk olarak Anayasa Mahkemesi binasına doğru yürüdüğü, ancak Sosyalistlerin Partisi lideri İgor Dodon'un, 1 milyon nüfusa sahip şehrin ana girişlerinden birini kapatmak için grubu yönlendirdiği iddia edildi.

BİR ANAYOLU KAPATTILAR

Daha sonra, grubun hava sıcaklığının eksi 10 derece hissedildiği başkentteki bir anayolu kapattığı bildirildi.

YAŞAM STANDARTLARININ DÜŞMESİNDEN ÖTÜRÜ ÖFKELİLER

Göstericilerin yaşam standartlarının düşmesi nedeniyle hükümete öfkeli olduğu belirtiliyor.

Haysiyet ve Gerçek grubu lideri Andrei Nastase ise hükümeti 28 Ocak'ta erken seçim yapmaya çağırdı. Nastase aksi takdirde sivil itaatsizlik eylemleri ile karşı karşı kalınacağı noktasında hükümete uyarıda bulundu.

GÖSTERİCİLER MECLİSİ BASMIŞTI 

Geçen hafta da milletvekillerinin Avrupa yanlısı yeni hükümeti onaylamasından sonra göstericiler Parlemento'yu basmıştı. Moldova'da binlerce portestocu, üç gündür hükümete karşı gösteri düzenliyor.

MOLDOVA-RUSYA İLİŞKİLERİ

Rusya'nın Ukrayna'daki iktidar mücadelesine taraf olarak başlattığı ülkenin doğusunu bölme senaryosunun Moldova'da da tekrarlanmasından endişe ediliyor.

"İKİNCİ BİR UKRATNA" SENARYOSU

Moldova'da Rusya yanlısı grupların başını çektiği protestolar Batı yanlısı hükümeti istifa etmeye zorluyor. Bir taraftan da Rus ordusunun bulunduğu doğudaki ayrılıkçı hareket sorunuyla mücadele eden Moldova'nın içinde bulunduğu durum, "ikinci bir Ukrayna" senaryosu mu hazırlanıyor sorusunu akıllara getiriyor.

Yararlanılan kaynaklar: abhaber.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —