Tarih: 26.11.2015 12:54

RUSYA ÖLÜM MAKİNELERİNİ SURİYE'YE GÖNDERİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus hava kuvvetlerine ait uçağın düşürülmesinin ardından Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını desteklemek amacıyla 10-12 avcı uçağının Suriye'ye göndereliceğini açıkladı.

Kommersant'a konuşan askeri kaynaklar, Suriye'de görev yapan bombardıman uçaklarını korumak için havadan havaya ateş açabilen avcı uçakları göndermeyi planladıklarını söyledi. Suriye'deki 24 bombardıman uçağının her birine bir avcı uçağının eşlik edeceğini belirten askeri kaynaklar, "Rusya Genelkurmay Başkanlığı da bu amaçla Suriye'ye 10-12 avcı uçağı konuşlandırmayı değerlendiriyor'' dedi.

RUSYA'NIN LAZKİYE'DE 34 UÇAĞI VAR

Rusya'nın Lazkiye'de konuşlu 34 sabit kanatlı uçağı var. Filoda 12 adet Su-25, 12 adet Su-24M2 bombardıman uçağı, 4 adet Su-30SM ve 6 adet Su-34 avcı uçakları bulunuyor. Su-25 modelinin Rusya'nın Çeçenistan ve Rusya-Gürcistan savaşlarında kullanılan yakın hava desteği ve vuruş platformu sağladığını ifade ediliyor. Türk Hava kuvvetleri tarafından vurulan Su-24M''ler, Sovyet döneminde modernleştirilmiş ve çeşitli saldırı görevlerinde kullanılan nispeten eskimiş taktik bombardıman savaş uçakları olarak gösteriliyor.

HENÜZ MUHAREBEYE GİRMEDİ

Suriye'de bulunan Su-30SM'ler ve S-34'ler çok fonksiyonlu ağır savaş uçaklarıdır. Havadan havaya saldırı ve yüksek irtifadan belirli mevzilere hedef odaklı saldırma kapasitesine sahiptirler. Askeri kaynaklar bu uçakların henüz hiç muhabereye girmediğini söylüyor. Rusya'nın bu uçakları bölgede test ettiği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —