• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Rusların Ambargo Koyamadığı Tek Türk Firması

Rusya'nın, Türk mallarına ambargo uygulamasından etkilenmeyen Bursa'da bir firma, bu ülkenin bebekleri için vaftiz havlusu ve diğer ürünlerin ihracatını sürdürüyor.

GÜNDEM 28.01.2016 14:41:00 0
Rusların Ambargo Koyamadığı Tek Türk Firması

Rusya'nın, yaşanan kriz sonrası Türk mallarına ambargo uygulamasından etkilenmeyen Bursa'da bir firma, bu ülkenin bebekleri için vaftiz havlusu ve diğer ürünlerin ihracatını sürdürüyor.

Gülüm Bebe firmasının sahibi Ercan Koruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır bebek tekstili sektöründe olduğunu, başladığı günden bu yana Rusya başta olmak üzere Türk cumhuriyetleri, Arap ülkeleri ve Balkanlara ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

"SİPARİŞLERİ KARŞILAYAMIYORUZ"

Ağırlıklı bebek bornoz takımı ve banyo havlusu ürettiklerini ifade eden Koruk, Rusya'dan gelen sipariş üzerine normal havluların üzerine müşterilerinin isteği üzerine melek motifleri yaptıklarını belirtti. Koruk, "Bebek vaftiz havlularına ilgi çok büyük. Zaman zaman siparişleri karşılamakta bile zorlanıyoruz" dedi.

RUS KRİZDEN HİÇ ETKİLENMEDİ

Koruk, Türkiye ile Rusya arasında yaşananlardan neredeyse hiç etkilenmediklerini, aksine yeni siparişler aldıklarını anlatarak, Rusya'da Türk tekstil ürünlerinin çok rağbet gördüğünü, bu ülke vatandaşlarının tekstil ürünü alırken özellikle "Türk Malı" etiketini özellikle aradığını kaydetti.

VAFTİZ HAVLUSU SATIYOR

Rusya'ya kesintisiz 4 yıldır başta bebek vaftiz havlusu olmak üzere pek çok ürün gönderdiklerini vurgulayan Koruk, "Rusya'nın ambargosu bizi pek fazla etkilemedi. Sipariş almaya, mal göndermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik sonrası kısa bir süre sorunlar yaşadıklarını dile getiren Koruk, şöyle devam etti:

SATIŞLAR TAM GAZ SÜRÜYOR

"Ancak o da uzun sürmedi. Siparişler ve ihracatımız devam etti. Bu yıl da Türkiye ile Rusya arasında gerginlik yaşandı. Rusya, Türk mallarına ambargo uygulama kararı aldı. Kriz başladığında önce bir tedirginlik yaşadık. Zam yapmamız gerekiyordu yapmadık. Bir müddet bekledik, 'gerekirse para kazanmayalım ama atölyemiz yatmasın' dedik. O güzel bir hamle oldu bizim için. Şimdi çok şükür işlerimiz çok iyi."

İŞ YOĞUNLUĞUNDAN FUARA BİLE KATILAMADI

Koruk, 13-17 Ocak tarihlerinde gerçekleşen "Bursa Bebe - Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı"na bile iş yoğunluğu nedeniyle katılmadıklarını, halihazırda tüm enerjilerini mevcut siparişleri yetiştirmeye harcadıklarını söyledi.

ss-003.jpg

VAFTİZ NEDİR?

Vaftiz sözcüğu Grekçe kökenlidir ve 'suya batırma. daldırma' anlamı taşır. Dinsel açıdan taşıdığı anlam ise, kişinin eski günahlı yaşama ölmesi, yeni ve pak bir yaşama doğmasıdır. Yani suya batırılan kişi eski günahlı yaşamına ölür, çıktığında da pak ve aklanmış olarak doğar. Bu tamamen simgesel bir uygulamadır.
İsa'ya iman edip İncil'i Tanrı sözü olarak kabul eden kişi vaftiz olur. Vaftiz bunun ifade biçimdir. Bir anlamda diğer insanların önünde gerçekleşen vaftizle kişi, 'Yaşamımı İsa'ya adıyorum. Eski kötü yaşantımı bırakıp İsa'ya birlikte iman yaşamımı sürdürmek istiyorum. Bu kararımı sizlere paylaşıyorum' demek istemektedir.

Evli insanlar genellikle alyans takarlar. Bu yüzük kişinin evli olduğunü gösterir. Evlenirken de düğün yapılıp çiftin arasındaki evlilik anlaşması kutlanır, ilan edilir. Evlilik cüzdanı da bir çok yerde çiftlerin evli olduğunu ispatlayan tek geçerli belgedir. Vaftiz de buna benzetilebilir. Bir çeşit duyuru, paylaşım ya da kutlama denilebilir.

Vaftiz kişiyi kutsal kılmaz, aklamaz ya da kurtarmaz. Kişi ancak İsa'ya iman etmekle kurtulur. Gerçekten yüreğini ve yaşamını İsa'ya adamayan kişinin vaftiz olması, resmen evli olmayan birinin alyans takıp gezmesine benzer. Vaftiz, verilmiş bir kararın sadece ve sadece törensel kısmıdır.

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

Edirne’de dairede çıkan yangın çatıya sıçradı

ABD’de havaalanına iniş yapan özel jet düştü

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu üyeliğine seçildi

Kayseri’de masa sandalye atölyesinde yangın

NATO Genel Sekreteri Rutte: "ABD, Macaristan, Slovakya; Ukrayna’nın NATO’ya girişini engelleyen ülkeler"

Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Hekimsen’den "sağlık harcamaları" ve "muayene süreleri" açıklaması

Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada

Okan Buruk’tan kupa rotasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin halkının yanında eğilmeden, bükülmeden dimdik duruyoruz"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.