Tarih: 20.03.2012 14:51

Ruhsatsız düğün salonlarına son!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze bölgesinde faaliyet gösteren düğün salonu işletmecileri, düğünlere ev sahipliği yapan kafe ve özel okullardan şikâyetçi oldu. Çoğu özel okulun ve bazı kafelerin ruhsatları olmamalarına rağmen düğünlere ev sahipliği yaptığını söyleyen Düğün Salonları Derneği Başkanı İlhami Sarıtoprak ve yönetim kurulu üyeleri, Mevlit Bilgin, Cemal Özdemir, Sedat Malkoç, Cafer Yıldırım ve Muzaffer Çetin şikâyet dilekçesi yazarak kaymakamlığa verdi.

 

 

YASAL DEĞİL

 

 

Yaklaşık bir ay önce şikâyetlerini sözlü olarak dile getirdiklerini fakat hiçbir yaptırım uygulanmadığını söyleyen Başkan İlhami Sarıtoprak, “Bilindiği gibi, yapılan yasal düzenlemede herhangi bir ticari kuruluşun düğün, nişan gibi etkinlik düzenleyebilmesi için mutlaka düğün salonu ruhsatı alması lazım. Bu ruhsat alınmadan hiçbir işletme düğün, nişan ve benzeri faaliyette bulunamaz” dedi.

 

 

 

"HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR"

 

 

Ruhsatları bulunmadığı halde düğün salonu hizmeti veren işletmelerin kendilerinin hakkını gasp ettiğini söyleyen Sarıtoprak, “Zamanında bu ruhsatı alabilmek için o kadar maddi ve manevi harcamada bulunduk. Eğer ruhsatsız olarak bu hizmeti vereceksek biz niye uğraştırıldık. Haksız rekabet var. Okulların eğitim hizmetlerini, kafelerin de kendi alanlarında hizmet vermelerini bekliyoruz. İlgili işletmelerin bizim alanımızdaki faaliyetlerinin durdurulmasını istiyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —