Tarih: 11.05.2018 16:23

Ruh Sağlığınızı İhmal Etmeyin

Facebook Twitter Linked-in

Bunu yaparken, toplumun dayattığı ön yargılardan kurtulup “delirmiş” olabileceğiniz söylentilerinden sıyrılıp gerçekten istekli olarak psikologların karşısına oturmanız gerekiyor.

Sadece kendiniz için değil, sevdikleriniz ve ya birlikte yaşam alanı paylaştığınız herhangi birinin ruhsal bir problem yaşamadığı halinde biz psikologlara başvurması, hasta bir kişinin doktora muayene olması kadar doğal.

Neden Psikolojik Destek Alınmalı?

Stres gibi bir duygusal baskının varlığı, eskiye nazaran daha tehlikelere açık ruh sağlığı anlamına geliyor. Başta; tıpkı tıp literatüründeki koruyucu hekimlik gibi, psikolojik olarak da hastalıklara yakalanmamak için bir uzmandan psikolojik destek alınması gerekiyor. Eğer somut bir sıkıntı varsa; öfke, savurganlık, herhangi bir şeye bağımlılık, yakınlık ve güven sorunları gibi şikayetlerde ise psikolojik destek değil, psikolojik tedavi görülmesi gerekiyor.

Biz, bize başvuran insanlara hiç bir zaman hasta gözüyle yaklaşmıyoruz. Onlar bizim için danışan, biz ise onların hayatında danışılan olarak varız.

Psikolojik Destek Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Psikolojik yardıma karar verdiğinizde en önemli şey istekli olmanızdır. Unutmayın, teşhis iyileşmek için yeterli değildir. Sonuç alabilmek için tedaviyi uygulamak ve devam ettirmek de gerekir. Bununla birlikte danışan ve doktoru arasında bir iletişim kanalı oluşturulmalı ve iki taraf da birbirini yargılamaktan kaçınmalı. Sonucu olumlu olanından terapi için önemli şartlardaki eşsiz de koşulsuz kabuldür.

Psikolog ile görüşmek için illa hasta olmak gerekmez. Bir sorunu çözmek için, bir durumu kabullenebilmesidir için, bir travmayı anlayabilmek için Bakırköy psikolog görüşmesine gelebilirsiniz.

Aldığım Üniversite eğitiminin ardından senelerce birçok insana danışılanlık yaparak elde ettiğim deneyimler ışığında söyleyebilirim ki, düzenli seanslarla psikolojik destek alan insanlar, stresle başa çıkabiliyor ve sosyal çevresinde çık dağa etkin olabiliyor.

Bakırköy psikolog ofisinizi ziyarete gelenek çok danışanımız, aldığı seanslar sonrası memnun, sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ettiler.

Psikolojik desteğin yanında birçok klinik vaka ile de karşılaşıyoruz. Ancak uzmanlığımız, danışanımıza verdiğimiz değer ve karşılıklı güven sayesinde tedavi süreci başarılı ilerliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —