Tarih: 05.12.2011 11:09

Romanlar'a okuma yazma kursu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin en güzel renkleri arasında yer alan ancak yıllarca eğitimden, sağlığa, konut ihtiyacından, sosyal yaşama kadar birçok alanda göz ardı edilen Romanlar Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle adeta yeniden hayat buluyor. Geçen yıl gerçekleştirilen Roman festivali ile atılan kardeşlik tohumları eğitim hizmetleriyle güçlendirilmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi şimdi de Roman mahallerinde açtığı Bilgi Evleri’nde sadece çocuklara değil onları yetiştiren annelerine de el uzattı. Romanların sıklıkla yaşadığı Kireçocakları’ndaki Maria Anne Bilgi’nde roman kadınlar için okuma yazma kursu açıldı. Romanlar kendilerine has tavırlarını buraya da taşıdı.

 

 

ROMAN ANNELER BİLGİ EVİNDE

 

Maria Anne Bilgi Evi’nde açılan okuma yazma kursuları, bilgi evine gelen çocukların anneleri tarafından büyük ilgi görüyor. Roman anneler okuma yazma kurslarında cümleleri hecelere ayırırken kendilerine has ritmik sesleri kullanıyor. Eğlenirken öğrenen roman kadınlar, derslere neşe katıyor.

 

 

BAŞKAN BİZE SİZİN EKSİĞİNİZ YOK DEDİ

 

Yaşadıkları tüm sorunlara karşın yüzleri her zaman gülen Romanlar, artık gerçekten sahiplenmenin mutluluğunu yaşıyor. Okuma yazma kursuna gelen Roman kadınların aklında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun sözleri tazeliğini koruyor. Başkan Karaosmanoğlu’nun kendilerine değer verdiğini söyleyen Roman kadınlar, “Başkan Karaosmanoğlu bize gelip, sizin çocuklarız da doktor, mimar, belediye başkanı olabilir. Kimseden bir eksiğiniz yok” dedi ve bilgi evini açtı. Şimdi de burada bize okuma yazma öğretiyorlar. Okuma yazma kim biz kim derken bak buradayız. Bize sahip çıkıp, ders veriyorlar. Allah razı olsun” diyor.

 

 

 

DERSLERE DÖRT ELLE SARILIYORLAR

 

Zamanında okuyamadıklarını, okula gidemediklerini söyleyen Roman kadınlar kendileri için özel verilen derslere dört elle sarılıyor. Roman kadınlar sabahki derslere katılabilmek için güne her zamankinden erken başlıyor. Erken saatlerde Bilgi Evi’ne gelen hanımlar dersin ardından işlerine yetişiyor.

 

 

EĞİTMENLER İLGİDEN MEMNUN

 

Bilgi Evi eğitmenleri ise kursa gelen Roman vatandaşların ilgisinden oldukça memnun. Öğrencilerinin öğrenmek için büyük çaba sarf ettiğini anlatan eğitmenler, “Onların isteği bizi de mutlu ediyor. Kendilerine has, eğlenceli tavırlarını derslere de yansıtıyorlar. Hem eğleniyor hem öğreniyorlar. Bir gün okuyup yazabileceklerini bildikleri için var güçleriyle çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —