Tarih: 27.12.2011 10:05

Robinson Adapazarlılar'la dans etti

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Robinson Dans Öğreniyor” isimli çocuk oyunu ile Adapazarı turnesi gerçekleştirdi. Şehir Tiyatroları’nın başarılı oyunu miniklerden büyük ilgi gördü. Şehir Tiyatroları’nın beğeni ile izlenen oyunu Adapazarı Atatürk Kültür Merkezi’nde perde açtı. Salonu tamamen dolduran Adapazarlı çocuklar ıssız bir adaya düşen Robinson’un maceraları ile eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklar beğenilerini alkışlarıyla ortaya koydu. Öğretici olduğu kadar eğlenceli yanı ile de büyük ilgi çeken oyun sonrasında çocuklar Şehir Tiyatroları sanatçılarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

BAŞARILI PERFORMANS

 

Hansjörg Schneider’in yazdığı, Şehir Tiyatroları sanatçılarından Melih Düzenli’nin yönettiği oyunda genç oyuncular rol aldı. Robinson’u Çağrı Mengüç, Cuma’yı Tekin Ezgütekin, Huliguli Kuşu’nu Çiğdem Saruhan Benli, Papağan’ı ve Kaptan’ı ise Volkan Dinç canlandırdı. Oyunun dekor ve kostümlerini Adnan Yılmaz, ışıklarını, Bülent Balcı koreografisini ise Ferdi Yıldız yaptı.

 

 

OYUNUN KONUSU

 

Robinson ıssız bir adaya düşmüş, yalnız yaşayan, asık suratlı biridir. Huliguli Kuşu ve Papağan’ın arkadaşlığı onun için yeterli değildir. Hergün dürbünüyle ufukları izlemekte, her gece rüyalarında onu bu adadan kurtaracak gemiyi görmektedir. Aklı dağılmasın diye şarkı söylemez, işlerinden geri kalmamak için dans etmez. Bir gün adanın yerlilerinden biriyle karşılaşır. Adını Cuma koyar yeni arkadaşının. Aslında niyeti arkadaşlık etmektir ama, daha çok da kendi bildiklerini ona öğretmeye, onu kendine benzetmeye çalışır. Ama Cuma, en çok kendisine benzemektedir. Her fırsatta dans eder, şarkı söyler.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —