• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Rize’de Hamsi Festivali’nin gözdesi ‘Hamsili su böreği ve hamsili döner’ oldu

Rize’de Hamsi Festivali’nin gözdesi ‘Hamsili su böreği ve hamsili döner’ oldu

KÜLTÜR - SANAT 20.12.2025 16:14:22 0
Rize’de Hamsi Festivali’nin gözdesi ‘Hamsili su böreği ve hamsili döner’ oldu
Rize’de 8. kez düzenlenen Hamsi Festivali’nde hamsi ile yapılan ürünler arasından hamsili su böreği ve hamsili döner büyük ilgi gördü.
Rize Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Hamsi Festivali’nin bu yıl 8’incisi düzenlendi. Festival öncesinde temizlenen hamsiler, programa saatler kala mangallarda pişirilmeye başlandı. Pişirilen hamsiler daha sonra ekmeklerin arasına konularak vatandaşlara tahin helvası ile servis edildi. Festivalde toplamda 2 ton temizlenmiş hamsi dağıtıldı. Hamsi almak için kuyruğa giren vatandaşlar hem güneşin hem de eğlencenin tadını çıkardı.
Festivalde dağıtılan hamsiden çok kurulan stantlar dikkat çekti. İşletmeler ve kurumlar tarafından kurulan stantlarda hamsi ile yapılan yemekler rağbet gördü. Hemen her tezgahta hamsi koli ismi verilen hamsiden yapılan bölgeye özgü lezzet bulunsa da dikkat çekenler ise hamsili sezar salata, hamsili yaprak sarma, hamsili döner, hamsili gözleme hatta en dikkat çekicisi ise hamsili su böreği oldu. Döner tezgahında döner hamsiler herkesin fotoğraf karesine, hamsili su böreği ve hamsili sarma ise midesine yansıda. Festival çocuklar için kurulan şişme oyun parkı ve yerel konserlerle devam etti.

"Bu yıl döner deneyelim dedik, güzel bir görüntü oldu’"
Bu yıl festivale özel farklı bir ürün denemek istediklerini ve hamsi dönerinde bu şekilde ortaya çıktığını dile getiren döner ustası Mahmut Baş, "Hamsi zaten bölgemizin meşhur hamsisi. Izgarası, tavası hepsini yapıyorduk. Dönerini de yaptık. İnsanlarımız alışkın değil böyle şeylere ama bizde böyle bir görüntü yaptık. Güzel bir ürün çıktı ortaya. Görüntüsü ve tadı güzel. Herkesin hoşuna gidiyor" dedi.

Festivalin gözdesi hamsili su böreği
Hamsili su böreğinin hazırlanış aşamalarını anlatan Ekrem Orhon Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nilda Dilay Dalkılıç "Hamsili su böreği, hamsili pazılı tava böreğimiz var. Hamsili su böreği yaparken ilk önce hamurumuzu açıyoruz. Hamsili iç harcımızı baharatlarımızla hazırlıyoruz. Ekliyoruz ve sonrasında kızartıyoruz" ifadelerini kullandı.
Aynı okulun bir başka öğrencisi Ecrin Eylül Baş ise hamsilerle süslü yemeklerle dolu stantlarındaki ürünleri sıralayarak, "Tatlılarımız güzel, sarmalarımızı sevgi ile hazırladık, su böreğimiz var. Hepsini özenle yaptık. Hamsili su böreği çok fazla denenmiş bir şey değil. Birazda kendi kafamızda ürettik. Ama güzel rağbet göreceğimizi umuyoruz. Görenler ilk şaşırıyorlar ama denedikleri zaman yüzlerindeki ifadeye bakınca hoşlarına gittiğini düşünüyoruz. Yeni ürün Rize için de güzel olacak" dedi.

Arnavutköy Belediyesi Yeni Medya Akademisi ilk mezunlarını verdi

Köşk’te köklü kestane fidanları üreticilere dağıtıldı

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 0 - Fenerbahçe: 3 (Maç sonucu)

Yol ortasında eşini bıçaklayarak öldürdü

Fenerbahçe, 7. kez kalesini gole kapattı

Fenerbahçe, ligde ilk yarıyı namağlup kapattı

Jhon Duran, ligde 3. golünü kaydetti

Asensio’dan son 9 maçta 12 gollük katkı

Anderson Talisca gollerine devam etti

Camiye giren pitbull yakalandı, sahibine işlem yapıldı

Film sahnelerini aratmayan anlar, polis böyle etkisiz hale getirdi: Ehliyetsiz sürücünün faturası ağır oldu

Bursa-Balıkesir yolunda yoğun sis etkili oldu

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 0 - Fenerbahçe: 2 (İlk yarı)

5 dakikada önce taburcu oldu kazada yaralandı

TDBB Başkanı Altay: "Belediyeciliği medeniyetimizin taşıyıcısı olarak kabul eden bir anlayışla çalışıyoruz"

Samsun Gıda İhtisas OSB’de ihracat odaklı makarna tesisi kurulacak

Alanya’da DSİ’ye ait sulama borusu patladı, park halindeki otomobil suyla birlikte portakal bahçesine sürüklendi

Kütahya’da ’Şalvar Gecesi’yle gelenekler yaşatıldı

Elazığ’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 1 tutuklama

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Bingöl’de seyir halindeki tırda yangın paniği: Facia son anda önlendi

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 1 - Pendikspor: 2

Elazığ’da 650 öğrenciye destek

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından

Fosfatspor, Başkent’ten 3 puanla döndü

İki otomobilin çarpışması neticesinde 5 kişi yaralandı

Kaya parçası otomobilin üzerine düştü: 5 yaralı

Çaycuma’da otomobil takla atarak durabildi: 1 yaralı

Epstein belgelerinde Clinton ve Michael Jackson dahil çok sayıda ünlü ismin fotoğrafları ortaya çıktı

Domenico Tedesco’dan, Eyüpspor maçında 2 değişiklik

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.