• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Resim tutkunu anne, oğluyla girdiği üniversite sınavında çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde oturan 4 çocuk annesi 51 yaşındaki Hayriye Bıçak, 18 yaşındaki oğluyla girdiği üniversite sınavında Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü'nü kazandı.

YAŞAM 25.09.2020 14:31:00 0
Resim tutkunu anne, oğluyla girdiği üniversite sınavında çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde oturan 4 çocuk annesi 51 yaşındaki Hayriye Bıçak, 18 yaşındaki oğluyla girdiği üniversite sınavında Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü'nü kazanarak çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çocukluğunda kömür parçalarıyla resim yaparak bu sanata merak saran Bıçak, evlendikten sonra buna ara verdi. Dört erkek çocuğunun büyümesinin ardından din kültürü öğretmeni eşinin kendisini teşvik etmesiyle halk eğitim kurslarına katılan Bıçak, aldığı resim eğitiminin ardından sergiler açtı.

Lise mezunu Bıçak, 18 yaşındaki oğlu Serdar'ın hazırlandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS), eşinin de desteğiyle girmeye karar verdi.

Bıçak, oğluyla girdiği sınavda Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü'nü kazanarak, resim tutkusunu akademik ortama taşımayı başardı.

"Resim benim için çok büyük bir tutkuydu"

Hayriye Bıçak,  resmin çocukluğundan beri kendisi için tutku olduğunu söyledi.

Evlendikten sonra bu tutkusunun geri planda kaldığını ancak ilerleyen yıllarda kurslara devam ettiğini anlatan Bıçak, şöyle konuştu:

"Annelik duygusu önde olduğu için hep diyordum ki 'Olmaz, yapamazsın. Çocukların var. Onların okulları var. Önceliklerin onlar.' Sonrasında kursa gitmek için sabah ezanında kalkıyor, işlerimi hallediyor, 4 kilometrelik yolu yürüyerek gidip geliyordum. Sonra baktım ki bu bırakılacak gibi değil. Bu benim hayalim. Renklerle, fırçalarla, tuvallerle oyalanmak çok keyifli. Bu sefer buna özellikle zaman oluşturmaya başladım. Daha sonraları sabahlara kadar uyumadan çalışmalara devam ettim."

Bıçak, sınava oğlunun desteğiyle hazırlandığını belirterek, "Oğlum benim için test kitapları getiriyordu. 'Anne, bu sana göre.' diyordu. Neyse ki nasip oldu. Küçükken çok karikatür çizerdim. Annem çok destek olurdu bana. Harçlıklarımla dergiler alır, karikatür çizerdim. Çok şükür hayalim gerçek oldu. Olacağına inanmıyordum. Şimdi farklı bir boyuta geçtim. Öğrenciyim artık, elimden geleni yapacağım." dedi.

Hayalini gerçeğe dönüştürmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bıçak, "Çocukluk hayalim, çocuğumla birlikte oldu. Onunla birlikte kapıdan çıkarak sınava gittik. Klasik olacak ama okumanın yaşı yok. Herkes idealleri doğrultusunda bence azmetmeli. Hayatta olmayacak hiçbir şey yok." ifadelerini kullandı.

"Sınava beraber hazırlandık"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü kazanan Serdar Bıçak da sınava hazırlanırken annesiyle birbirlerine destek olduklarını söyledi.

Bıçak, annesine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını anlatarak, "Bolca kitabım vardı, uygun olanları verdim. Sınava beraber hazırlandık. Bazı arkadaşlarım sınavı kazanamadı. Annemin kazandığını söyleyince çok şaşırdılar. Annem beni çok motive etti. Ben de tabii daha fazla çalıştım bu süreçte. Annem benden daha fazla azmetti aslında. Yıllar geçmesine rağmen bilgisi kaybolmamış." şeklinde konuştu. 

AA

Ankara’da araçla motosiklet çarpıştı: 4 yaralı

Kastamonu’da iki grup arasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı

Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı

Beton mikserine çarpan sürücü hayatını kaybetti

Şırnak’ta şüpheli ölüm: Araç içinde ölü bulundu

Çorum’da otomobil takka attı: 1’i bebek, 3 yaralı

TEM’in Bolu geçişinde tipi şeklinde kar yağışı

Lüks otomobil kamyona ok gibi saplandı: 1 ölü, 2 yaralı

Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan "Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek"

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya Memleket Günleri Arnavutköy’de coşkuyla başladı

Demirci’nin 2 milyarlık altyapı yatırımı tamamlandı

Kuyumcu esnafı işçilikte indirime gitti

Şap karantinası meraları boşalttı

Siverek’te çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi

Okan Buruk: "Bu sonuç lider olarak gelip, lider olarak dönmemizi sağladı"

Otomobil patladı, feci şekilde can verdi

Erol Bulut: "Kontrataktan üç gol yerseniz kazanmanız zor oluyor"

Palandöken geçidinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldılar

Trump: (Suriye’de öldürülen ABD askerleri) "Bu saldırıya çok ciddi bir yanıt verilecek"

Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı

Mardin’de "Galatasaray Adnan Polat Spor ve Eğitim Merkezi" için protokol imzalandı

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama

Galatasaray, ligde deplasmanda 2 maç sonra kazandı

Galatasaray, Antalyaspor’a karşı yenilmezlik serisini 19 maça çıkardı

Victor Osimhen cezalı duruma düştü

Mauro Icardi bu sezonki 8. golünü kaydetti

Efeler Ligi: Ziraat Bankkart: 0 - Halkbank: 3

Türkchopper MC, Bilecik’te faaliyete başladı

Fethiye’de hafif ticari araç, elektrikli bisiklete çarptı: 1 ölü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.