Tarih: 09.10.2019 08:59

Rektör’den Müjde  “Yurt Sorunu Olmayacak”

Facebook Twitter Linked-in

Yurt Müdürlüğünün 2019-2020 öğretim yılı Eğitim Faaliyetleri kapsamında, kariyer sohbeti için misafiri Gebze teknik Üniversitesi Rektörü Aslan oldu.

08 Ekim 2019 Salı günü saat 20.00 den itibaren, toplantının yapılacağı yurt konferans salonu öğrenciler tarafından dolduruldu. Sohbet sırasında öğrenciler tarafından soru yağmuruna tutulan Rektör, konuşma üslup ve sempatikliği ile samimi bir ortamın oluşmasını sağladı.

Yurt Sorunu Olmayacak

GTÜ bünyesinde bulunan bölümlerinin sorunlarını dinleyerek, “ planlanmış ve hazırda planlanacak olan çalışmalar ile sorunları asgariye indireceğiz. Sınıf sayısı artan bölümlere ek derslik binaları yapılmaktadır.  Her geçen gün bölüm sayısı ve buna bağlı olarak artan öğrenci sayısı, beraberinde yurt sorununu da öne çıkarmaktadır. Yurt İnşaatımız Üniversite yerleşkesinde başlayacaktır. Projelendirme işlemi tamamlanmıştır. Ümit ediyorum önümüzdeki öğretim dönemine yetişecek, mevcut Gebze Yurdu ile birlikte yurt sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır.” dedi. 

Kotan :  Sağlığınız bizim için her şeyden önemlidir

Program sonunda Yurt Müdürü Resul Kotan’da söz alarak, gerek sosyal medyada ve gerekse öğrenciler arasında dile getirilen, yurdun bir binasında oluşan çatlaklar için açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada çıkan haber ve yorumların aksine bu çatlakların 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen depremle oluşmadığını belirten Kotan ; “ Yurdumuz 1991 yılında yapılmış, geçen zaman içerisinde zeminin oturması ile, taşıyıcı kolonlar ile duvarlar arasında çatlaklar oluşmuştur. 2015 yılından önce yapıldığı gibi 2015 yılında göreve başladığı günden itibaren zaten bu çatlaklar üzerine gidilmiş, Çevre İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Gebze Teknik Üniversitesi Teknik ekibi ve  Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli zemin ve taşıyıcı mukavemet testleri yapılmıştır. Düzenlenen rapor ile yurdumuzun kullanılmasında sakınca bulunmamıştır. Ancak yeni deprem yönetmeliği çerçevesinde güçlendirme çalışmaları yapılacaktır. Unutmayınız ki sağlığınız bizim için önemlidir.” dedi 

Toplantı sonunda, geçtiğimiz eğitim döneminde yurt öğrencileri tarafından yapılan bir Ebru tablosu, Yurt Müdürü Resul Kotan tarafından toplantının konuğu Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’a hediye edildi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —