Tarih: 11.07.2016 19:42

REHİNELER 16 AY SONRA KAÇTI !

Facebook Twitter Linked-in

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kaçırılan 15 Kamerunlu, iki silahlı grup arasında çatışma çıkınca aylar sonra kurtulmayı başardı.Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) kaçırılan ve aralarında bir belediye başkanının da bulunduğu 15 Kamerunlu, silahlı grubun elinden kaçmayı başardı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ülkede geçen hafta iki silahlı grup arasında çatışma çıktığını ve rehinelerin bu sırada kaçtığını duyurdu.Rehineler arasında yer alan Lagdo Belediye Başkanı Mama Abakai'nin kızı Meryem Abakai, 16 ay önce silahlı bir grup tarafından alıkonulan babası ve diğer rehinelerin kaçıp kurtulduğunu söyledi.

Kaçırılanlardan Alahdji Suaibu de, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu'nun (MINUSCA) koruması altında Kamerun'a dönmeyi beklediklerini bildirdi.

Kamerun hükümetinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yerel yetkililer rehinelerden birisinin birkaç ay önce yaşamını yitirmiş olabileceğini aktarıyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti sınırına yakın Garua Bulai bölgesine bağlı Lagdo'da geçen yıl mart ayında 15'e yakın Kamerunlu kaçırılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —