• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Recep Durul: "Taraftarımız sakin olsun ve sadece şampiyonluğa odaklansın"

Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, kulübün basın sözcüsünün yaptığı açıklamalar ardından taraftardan büyük tepki çeken konulara açıklık getirdi.

SPOR 18.04.2025 17:36:00 0
Recep Durul:

Durul, yaptığı açıklamada, "Taraftarımız sakin olsun ve sadece şampiyonluğa odaklansın. Gündemimizde bu konular yok. Kişisel görüşlerini paylaşmış" dedi.

Trendyol 1.Lig ekibi lider Kocaelispor’da basın sözcüsü Kadir Genç’in basın toplantısındaki açıklamalarının ardından camiada oluşan rahatsızlık ve taraftar derneğinin sert tepkisi üzerine kulüp başkanı Recep Durul, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtladı. Tartışma oluşturan ve taraftarın büyük tepkisine neden olan Hodri Meydan Grubu’nun gelecek sezon maçlarda maratondan güney kale arkasına alınacağı, ‘Kocaelispor’ isminin önüne sponsorluk alınabileceği ve kulübün amatörden profesyonel liglere dönüşünü sağlayan eski başkan Bahri Yavuz’a dair açıklamalarına açıklık getiren Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, kulüpte alınan böyle bir karar olmadığını, hatta gündemlerinde de bulunmadığını söyledi. Durul taraftara "Sakin olun. Bize inanın, güvenin" mesajı verdi.

“Kişisel görüşlerini ortaya koymuş”

Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, "Kadir, gündemde olmayan iki maddeyi sorulara karşılık yanıtlamış. Gündemimizde zaten yoktu. O, kendi kişisel görüşlerini ortaya koymuş. Kulübün bir kararı değildir. Ne kulübün isminin önüne bir reklam ya da başka bir şey koyulması gündemi var, ne de taraftarın oraya alınmasında netlik kazanmış gündemi var. ‘Keşke bunlara yanıt vermeseydin’ dedik. Bu kulübün isminin önüne reklam ya da başka bir şey koyulması tamamen delegelerin ve genel kurulun idaresinde olan bir şey. 5 dakikada bizim söyleyeceğimiz, yapabileceğimiz bir durum değil. Taraftarın kale arkasına geçmesi konusu kendi aralarında konuşulmuş. Ama ortada karar yoksa böyle bir şey açıklanması doğru değil. Soru geldiği için samimiyetten söylemiş. Bu konuda da kendi kişisel görüşünü ortaya koymuş. Kulübü bağlayan bir şey yok" diye konuştu.

“Hepimiz kulübün sahibiyiz. Kocaelispor hepimizin ortak paydasıdır, onurudur”

Eski kulüp başkanı Bahri Yavuz ile ilgili Kadir Genç’in tepki çeken söyleriyle ilgili soruyu da yanıtlayan Kocaelispor Başkanı Recep Durul, "Bu kulüp herkesin kulübü. Herkesin bu kulübe katkısı var. Hiç kimse Kocaelispor üzerinden başka yollara gidemez. Ne eski, ne yeni yöneticiler. Sonuçta Kocaelispor hepimizin onurudur, sevdasıdır. Kocaeli’mizin marka yüzüdür. İsim fark etmeksizin kim hizmet etmişse Kocaelispor için etmiştir. Yarın biz gideceğiz, başkası gelecek. Sonuç olarak; o tür şeylere de girmemek lazım. Hepimiz kulübün sahibiyiz. Ama kulübün daha da güçlenmesi için herkes fikirler söyleyebilir. Bunları dinlemekte de, istişare etmekte de fayda var. Kocaelispor hepimizin ortak paydası. Böyle bakmak lazım. O (Kadir Genç) da kendi kişisel görüşünü ortaya koymuş. Kulüp olarak, başkan olarak benim ağzımdan böyle bir cümle çıkmamıştır. Şu an gündemimiz şampiyonluk. Şampiyonluğumuzu ilan edelim. Kocaelispor için daha iyi yapmamız gereken ne varsa hepsini kamuoyuyla paylaşırız" şeklinde konuştu.

“Taraftarımız sakin olsun, bize güvensin ve sadece şampiyonluğa odaklansın”

Tepkili taraftara da seslenen kulüp başkanı Recep Durul, "Burada kesinleşmiş bir şey yok. Kulüpte alınmış bir karar yok. Önce şampiyonluğumuzu bitirelim. Şu an bence taraftarımız da bu konuda sakin olsun. Böyle bir karar alınmış değil. Basın sözcüsü arkadaşımız, gelen soruları yanıtlarken kişisel görüşünü ortaya koymuştur. Gündemimizde bu konular yoktur. Ne taraftarın güney kale arkasına alınması, ne de kulübün isminin önüne, sağına, soluna bir şey eklenmesi vardır. Taraftarımız bize inansın, güvensin. Şampiyonluğumuzu hep birlikte kutlayalım. Konuşarak her şey hallolur. Sonuçta; taraftarın da, yöneticilerin de, eski yöneticilerin de, bugüne kadar ki kurucularımızın da -ki Allah gani gani rahat eylesin- hayatta olan olmayan herkesin katkısı var. Taraftar olmadan kulüpler varlığını sürdüremez. Ama yapılması gereken ne varsa belirli uzlaşı içinde bir paydada toplanıp yapılabilir. Taraftarımız bu konuda farklı bir şeye odaklanmasın. Sadece şampiyonluğa odaklansınlar. Yeri ve zamanı geldiğinde hep birlikte güzel şeylere karar veririz. Kimse merak etmesin" ifadelerini kullandı.

Recep Durul:

Antalya’da 4.3 büyüklüğünde deprem

Esenyurt’ta hafif ticari aracın çarptığı adam yaralandı: O anlar kamerada

Serdar Dursun’dan bahis soruşturması yorumu: "Bence çoğu bilmeden oynadı"

Anfernee Dijksteel: "Galibiyet alamadığımız için herkeste hayal kırıklığı var"

Şişli’de İETT durağında gündüz vakti havaya ateş açan şüpheli yakalandı

Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 2 - Özbelsan Sivasspor: 1

Tuzla’da araç ve motosiklet buluşmalarına 1 milyon 146 bin TL ceza yazıldı

Selçuk İnan: "Pozisyonları neticelendiremedik"

Emre Belözoğlu: "Bu puanların değerini ikinci yarıda daha iyi anlayacağız"

Bolu Belediye Başkanı Özcan, umre ziyareti öncesi helallik istedi

Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 0 - Kasımpaşa: 0 (Maç sonucu)

Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin tanıtım toplantısı yapıldı

Sağanak yağış İBB’ye bağlı metroda su baskınına neden oldu

Netanyahu: "Ateşkesin ikinci aşamasının yakında başlamasını bekliyorum"

Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 0 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

Atılay Canel: "Golü yediğimiz dakikaya kadar oyun başa baş gidiyordu"

Yüksekova’da yoğun yağışlar uçak seferlerini durdurdu

"Melaye Ciziri" anısına 51 kilometre koştu

İSKİ’nin Karaburun Tesisi’nde tepki çeken görüntü: Atık su denize boşaltılıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Norveçli mevkidaşı Eide ile görüştü

Bakan Yardımcısı Aydın: "Süreci zedelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

Gaziantep Büyükşehir, Türk dünyasının ilk satranç buluşmasına ev sahipliği yapıyor

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: "44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor"

Başkan Kasapoğlu, Denizli’yi temsilen sanayicilerin sorunlarını bir kez daha Ankara’da gündeme taşıdı

Tatvan’da okul bahçeleri fidanlarla yeşilleniyor

Dürüm fiyatına 5 çeşit yemek

Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan Başbakanı Salam ile görüştü

Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 1 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı)

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu: 7 ton hamsi tüketildi

Rusya, 653 dron ve 51 füze ile Ukrayna’nın enerji ve sanayi altyapısına saldırdı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.