Tarih: 13.06.2016 08:40

RAMAZAN İSTİSMARCILARI İŞ BAŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

Gebze bölgesinin büyük sorunlarından biri olan dilencilerin sayısı, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte arttı. İnsanların iyi niyetini suistimal eden dilenciler, günün erken saaatlerinden itibaren Gebze Kent Meydanı, Eskiçarşı, Yeniçarşı gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokakları mesken tutuyor. Dilencilerin, manevi atmosferi yüksek olan Ramazan ayında insanların duygularını sömürdüğünü belirten vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor. Dilencilerden bazılarının zorla para almaya çalıştığını kaydeden vatandaşlar, polis ve zabıta ekiplerince yapılan denetimlerin artırılmasını istiyor. Durumdan şikayetçi olan Gebzeliler, "Her köşe başında birileri elini açıp para istiyor. Adım başı dilenci oldu. Para vermek istemeyince ya da duymazdan gelince de küfrediyorlar. Çocuk dilenciler ise, para vermeniz için ısrar ediyor ve peşimizi bırakmıyor" diye konuştu.

ÇOCUKLAR KULLANILIYOR!
Dilencilerin en fazla görüldüğü yerlerin başında Çoban Mustafa Paşa Cami çevresi ve Gebze Kent Meydanı geliyor. Gün içinde binlerce insanın geçtiği kent meydanı dilenciler tarafından mesken tutuluyor. Her gün belli noktalarda konuşlanan dilenciler, en çok sabah ve akşam saatlerinde görülüyor. Yaşları 3 ila 10 arasında değişen çocuklar avuç açarken, yaşlılar da önlerine mendil açarak dileniyor. Bazı dilencilerin ise para isterken, 4-5 yaşlarındaki çocukları kullandığı görülüyor. Sayılarının azaldığı görülen Suriyeli dilenciler de, Ramazan ayıyla birlikte tekrar ortaya çıkmaya başladı.

VATANDAŞLAR BELEDİYE VE EMNİYETİ GÖREVE ÇAĞIRDI!
Polis ve zabıtalara yakalanmak istemeyen dilencilerin, gün içinde sürekli yer değiştirmesi de dikkat çekiyor. Dilencilerden bazıları da para almak için sağlık sorunlarını ve fiziki engellerini kullanıyor. Kimisi olmayan bacağını ya da kolunu ön plana çıkarırken, kimisi de kucağındaki bebeği öne sürüyor. Yoldan geçenlerin önünü çevirip dilenenler kadar, trafik ışıklarına konuşlanan fırsatçılar araçların camını silerek, zorla para istiyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan bu durumdan oldukça rahatsız olan Gebzeli vatandaşlar ve bölge esnafı, emniyet ve belediyeye çağrıda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —