• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ramazan Ayında, Mazlum Coğrafyalarda Ümmet Sofraları

Temelleri 2005 yılında Erzurum'da atılan Vuslat Derneği, Ramazan ayı boyunca yurtdışıda ümmet sofraları kuracak.

GÜNDEM 27.04.2019 14:33:00 0
Ramazan Ayında, Mazlum Coğrafyalarda Ümmet Sofraları

Temelleri 2005 yılında Erzurum'da atılan Vuslat Derneği, Ramazan ayı boyunca yurtdışıda ümmet sofraları kuracak.

Ramazan ayında çalışmalarının kapsamını her sene daha da genişleten Vuslat Derneği, bu yıl da "Ümmet Sofraları Projesi" ile dikkatleri üzerinde topluyor. Vuslat Derneği Kurumsal İlişkiler ve Finans Direktörü Selçuk Taştan hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok yardımlaşma kampanyalarının devam ettiğini belirterek, "Toplumsal olaylara ve acılara kayıtsız kalmıyoruz. Gönüllülerimizin destek ve duaları ile nerede dara düşmüş bir mazlum varsa onun imdadına yetişmek için koşturuyoruz" dedi.

Vuslat Derneği olarak sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Taştan, "Ramazan öyle bir ay ki çok uzaklarda da olsalar hatırlanmayı ümit ettiklerini en kalbi duygularımız ile hissediyoruz. Arakan Kampları, Bangladeş, Pakistan, Sri Lanka, Hindistan, Nepal, Somali, Nijerya, Kenya, Kamerun, Tanzanya, Fildişi Sahili, Etiyopya, Güney Sudan, Madagaskar, Uganda, Peru, El Salvador, Yemen, Kudüs ve Gazze'de Ramazan-ı Şerif boyunca ümmet sofraları kuracağız. İftar ve sahur sofraları rızkı paylaşmanın bilinci ile kurulacak. Hepimizin bildiği üzere bu coğrafyalar yıllarca zulme uğramış, mazlum coğrafyalar. Çokça acı ile sınandılar, dünyada en çok zulmü onlar gördüler belki de. Doğal afetler, açlık, susuzluk, savaşın kanlı elleri bu coğrafyaların yakasını bırakmadı fakat oralarda öyle güzel iman sahibi kardeşlerimiz var ki; onlar sabırla bu acılara direndiler. İmanları kalkanları oldu belki de ve biz inanıyoruz ki ülkemizde kilometrelerce ötedeki mümin kardeşini unutmayan sayısız vatandaşımız var. Aynı dili konuşmasakta onların bir tebessümünde kardeşliği hissediyor, kimi zaman da onların bir damla gözyaşında boğuluyoruz. Ümmet olmak bunu gerektirir çünkü. Ramazan-ı Şerif biz müslümanlar için iyiliğe daha çok gayret ile yönelmenin vakti. Tek bir kardeşimiz dahi bizlerin vesilesi ile iftarını açarsa ne mutlu bize" dedi.

Bağşçıların sadece 10 TL bağış ile bu hayra katkı sağlayabileceklerini kaydeden Selçuk, "İmkanı daha fazla olan hayırseverlerimiz ise 100 TL bağış ile 10 kişiye, 1000 TL bağış ile 100 kişiye iftar verdirebilir. Maddi gücü elvermeyen kardeşlerimizin ise duaları bizler için en kıymetli hazinedir. Onların destek ve duaları ile her Ramazan iyiliği yaymak için daha çok çalışacağız" diye konuştu.

Ramazan Ayında, Mazlum Coğrafyalarda Ümmet Sofraları

Ramazan Ayında, Mazlum Coğrafyalarda Ümmet Sofraları

Ramazan Ayında, Mazlum Coğrafyalarda Ümmet Sofraları

Ramazan Ayında, Mazlum Coğrafyalarda Ümmet Sofraları

Ramazan Ayında, Mazlum Coğrafyalarda Ümmet Sofraları

Bayburt’ta özel öğrenciler polisevinde misafir edildi

Yeşilay gönüllülerinden bağımlılıkla mücadele çalışması

Turuncu kaplanların Bayburt-Gümüşhane yolunda karla mücadelesi sürüyor

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Tekirdağ’da feci kaza kamerada

Bartın’da bir dakikada 3 ayrı kaza

Sürücü değişikliği polisin gözünden kaçmadı

Tekirdağ’da gülümseten anlar: Arabasız kaldı, neşesini bozmadı

Ankara’da araçla motosiklet çarpıştı: 4 yaralı

Kastamonu’da iki grup arasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı

Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı

Beton mikserine çarpan sürücü hayatını kaybetti

Şırnak’ta şüpheli ölüm: Araç içinde ölü bulundu

Çorum’da otomobil takka attı: 1’i bebek, 3 yaralı

TEM’in Bolu geçişinde tipi şeklinde kar yağışı

Lüks otomobil kamyona ok gibi saplandı: 1 ölü, 2 yaralı

Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan "Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek"

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya Memleket Günleri Arnavutköy’de coşkuyla başladı

Demirci’nin 2 milyarlık altyapı yatırımı tamamlandı

Kuyumcu esnafı işçilikte indirime gitti

Şap karantinası meraları boşalttı

Siverek’te çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi

Okan Buruk: "Bu sonuç lider olarak gelip, lider olarak dönmemizi sağladı"

Otomobil patladı, feci şekilde can verdi

Erol Bulut: "Kontrataktan üç gol yerseniz kazanmanız zor oluyor"

Palandöken geçidinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldılar

Trump: (Suriye’de öldürülen ABD askerleri) "Bu saldırıya çok ciddi bir yanıt verilecek"

Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı

Mardin’de "Galatasaray Adnan Polat Spor ve Eğitim Merkezi" için protokol imzalandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.