Tarih: 28.05.2012 13:21

Radyo Umut'un sahibi darp edildi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Gebze bölgesinde sosyal demokrat kimliği ile bilinen, eski konumuyla Şekerpınar beldesi CHP kurucu başkanı olan, son yerel seçimlerde CHP Çayırova belediyesi meclis üyesi adayı olarak yarışan Radyo Umut’un sahibi Özcan Aktaş, Gebze Yenikent Mahallesi eski mahalle başkanı Hüseyin Sönmez tarafından darp edildi. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Aktaş, 40 yıllık siyasi hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, “Ne siyasi nede normal hayatımda böyle bir şey görmedim. Hayatımda ilk kez birinden yumruk yedim, ilk kez yumruk attım” dedi.  Tanıştığı ve dava arkadaşı Hüseyin Sönmez’le yaşadığı olay hakkında bilgi veren Aktaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“HÜSEYİN ABİ DARP ETTİ”

 

“Yenikent Mahallesi eski mahalle başkanımız Hüseyin Sönmez ile hafta sonu mahallede karşılaştık. Kendisini bilir ve tanırım. Hatta Hüseyin abi derim. Alkollü olduğunu anladığım Hüseyin Sönmez, benimle konuşmak istediği söyledi. Arabada annem olduğunu, evde eşimin beklediğini söyleyip daha sonra konuşmak için izin istedim. Fakat kolumdan tutup kaba kuvvet uygulamak istedi. Beni ilçe seçimlerinde kendisinin destek verdiği adaya oy atmamakla suçladı. Mahalle başkanlığı için de kendisini desteklemediğim için hakaret etmeye başladı. Israrla arabada annem olduğunu ve bu konuyu sonra konuşmamız gerektiğini söyledim. Ama alkolünde etkisiyle beni dinlemedi. Bana ve CHP’deki bazı arkadaşlara ağır küfürler etti. Daha sonra kolumdan tutup bana tokat attı. Refleks olarak karşılık verdim ama birden bire 5-6 kişi oldular. Hepsi birlikte bana saldırdı. Linç edilmekten olay yerindeki bir markete sığınarak kurtuldum. Sığındığım markete polis çağırdım. Hala olayın şoku içindeyim. CHP içinde yaşadığımız bir demokrasi yarışı başıma neler açtı”

 

“BİRİ BANA AÇIKLAMA YAPSIN”

 

40 yıllıdır aktif olarak CHP’ye hizmet ettiğini anlatan Aktaş, “Karakolda da söyledim. Hüseyin Sönmez bana neden vurduğunu anlatamadı. 40 yıldır aralıksız bu partiye hizmet ediyorum. 40 yıl boyunca da parti içinde bir koltuğum, makam ve mevkiim olmadı. Maddi manevi CHP’ye hizmet etmeye çalıştım. Şimdiye kadar hiçbir adaylık istemedim. Yeri geldi çocuğumdan, ailemden partim için vazgeçtim. Ticaretim, yaşantı akışım zarar gördü yinede fikirlerimden vazgeçmedim. Sahibi olduğum Radyo Umut’un hangi çizgide olduğunu herkes bilir. Ama yaşı 50’yi geçmiş biri olarak hayatımda ilk kez darp edilmem ve bununda CHP yüzünden olması beni çok etkiledi. Bu olayı CHP’ye mal etmek mümkün değil. Ama CHP’nin yönetici yaptığı, CHP’nin makam verdiği biri sırf parti içindeki bir yarıştan dolayı beni darp edebiliyor. Biz insanlara yıllardır demokrasiyi, özgürlüğü, kardeşliği, barışı, farklı fikirlere saygı duymayı anlattık. Şimdi benim yaşadığım olay anlattıklarımızsın neresinde. CHP bu zihniyetlerden kurtarılmazsa Türkiye’ye, dünyaya hizmet edemez” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —