Tarih: 30.05.2016 20:01

PYD'YE KARŞI YENİ ''KÜRT TUGAYI'' KURULDU !

Facebook Twitter Linked-in

Suriye'de Esad yönetimiyle işbirliği yaparak bölgedeki halka zulmeden terör örgütü PYD'ye karşı yeni bir Kürt Tugayı, "Kürt Devrimciler Tugayı" kuruldu.
Terör örgütü PYD,  Afrin'i tek taraflı kanton ilan etmişti.  Afrin'de Esad rejimi ve terör örgütü PKK'nın  Suriye kolu PYD ile savaşacaklarını ilan eden "Kürt Devrimciler Tugayı" (Ketaib Suvvar Kurdi) adında yeni bir Kürt Tugayı kuruldu.

KÜRT DEVRİMCİLER TUGAYI: PYD, ESAD'LA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Suriye'de Esed rejimi ile işbirliği yaparak bölgedeki halka zulmeden PYD'ye karşı yeni bir Kürt Tugayı kuruldu. "Kürt Devrimciler Tugayı" (Ketaib Suvvar Kurdi) ismiyle kurulan tugay tarafından yapılan açıklamada, PYD'nin Esad rejimi ile iş birliği yaptığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"ZULME TESLİM OLMAYACAĞIZ"

"PYD ve Esad rejimine karşı,  Suriye Halkı ile birlikte direnişin yanında yer alacağız. Zulme teslim olmayacağız. Bu uğurda gerekirse ölmeye hazırız.  Suriye halkının birliği ve  Suriye topraklarının bütünlüğü için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Halkımıza zulmeden bu PYD ve Esad rejimine karşı, Kürt halkını bizim saflarımızda savaşmaya çağırıyoruz"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —