Tarih: 25.11.2015 11:46

PYD Lideri Salih Müslim'den Rusya'ya Tam Destek

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin Suriye sınırında, sınır ihlali yapan ve peşpeşe yapılan uyarılara rağmen Türkiye sınırını ihlal etmeye devam eden Rus jetini düşürmesinin ardından bölgede tansiyon yükseldi. Olayı RS FM'e değerlendiren Salih Müslim Rusya'ya yönelik güzellemeler yaptı.

"ORADA SADECE TÜRKMENLER YOK"

Türkiye Suriye sınırında Rus jetini düşürdü. Bu olayın bölgede değiştireceği dengelere ve Türkiye'nin o bölgeye hassasiyetine de değindi. Salih Müslim, "Orada sadece Türkmenler yok." dedi.

"RUS UÇAKLARI CİHATÇILARI VURUYORDU"

Müslim, "Bölge tam olarak bataklığa dönüştü. Oradaki Suriye halkının demokratikleşme gibi istekleri vardı; ancak Türkiye başta olmak üzere dışarıdan gelen güçler ellerini içeriye uzatmakla bunu batırdılar. Uçak düşürülen yer Türkiye'nin sınırıdır. Lazkiye'ye yakındır. Orada toplu halde Türkmenler'in yaşadığı bir yer yok, Ermeniler gibi azınlıklar var. Türkiye iki senedir buraya cihatçı insanları getirip besliyor. Oradan El Nusra, IŞİD gibi gruplar çıkarılmıştı. Bu sabah geriye dönüldü, yine ağır silahlarla gruplar bölgeye girdiler. Rus uçakları da dağları ele geçirmeye çalışanları vuruyordu." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —