Tarih: 16.12.2011 14:52

Pusulalı takke icat edildi

Facebook Twitter Linked-in

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Makine Mühendisi Mustafa Cesur, pusulanın sadece coğrafi bakımdan yön bulmada değil müslümanların namaz kılarken Kabe'nin bulunduğu istikameti tam olarak belirlemede kullanıldığını söyledi. 

 

 

KIBLE DAHA RAHAT BULUNACAK

 

Namaz ibadetinin yerine gelmesi için kıbleye yönelik durulması gerektiğini belirten Cesur, "Müslümanlar namaz kılarken sünnet olarak başlarına takke takar. Biz de takkelere pusula yerleştirmeyi düşündük. Amacımız namazı eda ederken vatandaşların rahat bir şekilde kıbleyi bulmalarını sağlamaktır. Pusulalı takke, nerede olursanız olun namaz kılacak olan vatandaşa kıbleyi bulmasında yardımcı oluyor. Ürünü ilk başta kendimiz yolda iken yaptık. Baktık eş dost talep edince seri imalatına geçtik" dedi.

 

 

TOPLU SİPARİŞLER BAŞLADI

 

Ürünün patentini aldıklarını anlatan Cesur, şöyle konuştu: "Şu an toplu siparişler başladı bunları üreteceğiz. İleride kıbleyi gösteren pusulalı başörtüsü, kıbleyi gösteren pusulalı tespih gibi geliştirilmiş ürünleri sunacağız. İnşallah bu ürettiğimiz ürünü yurt dışına da satacağız. Görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız Türkiye pazarına yaydıktan sonra ihracat olacaktır." 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —