Tarih: 23.05.2015 16:07

Projeni al gel!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) bölge ile entegrasyonunu sağlayacak en önemli birim olan Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin kapıları gazetemize açıldı. GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Fatih Al bölgenin başarı hikayelerine aç olduğunu söyleyerek üniversitenin artık tüm gücü ile bölgede vatandaşlardan büyük firmalara kadar projesi olana kapısının açık olduğunu ve destek verileceğini söyleyerek: “ Fikir ve projeleri olanlara kapımız açık” dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde görüştüğümüz GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Fatih Al önemli açıklamalarda bulundu. Bölge için üniversitenin bir paradigma değişikliği yaşadığını söyleyen Al, “Rektör hocamızın seçilmesinin ardından üniversite kabuğunu her tarafa açtı. Rektörümüz iş yapmak isteyen iş odaklı bir insan olarak önümüzde bir duruş sergiledi. Göreve geldiğinden itibaren şoförden aşçıya üst düzeyden alt düzeye kadar herkes de bir hareketlilik başladı. Rektör koşuyor biz koşuyoruz artık” dedi.

“FİKİR SİZDEN DESTEK BİZDEN”

TÜBİTAK ve GTÜ ortak bir kurumu olarak adlandırılan Transfer Ofisi’nin misyonunu girişimcilere yeni iş modelleri aşılamak olarak tanımlayan Fatih Al, “Bir fikriniz var ama bu fikri nasıl olgunlaştırıp üretime geçeceksiniz bilmiyorsunuz, sırf bu yüzden Türkiye’nin kaybettiği yıllar var. Neden bir Steve Jobs Türkiye’den çıkmasın ve dünya devi olmasın. Girişimci bize fikri ile gelecek, desteği aldıktan sonra bir iş fikri oluşturulacak. Bu fikrin veya ürünün oluşumundan pazarlanmasına, satışında fikrin dışarıya açılmasına, yatırımcılarla buluşmasından ve borsaya açılmasına kadar proje bitene kadar burada bir kuluçka merkezi olarak her destek verilecek” ifadelerini kullandı.

“GÖSTERİP UYGULAYACAĞIZ”

Teknoloji transfer olgusunun ancak  bu  bölgede olabileceğini  çünkü sanayi ve teknolojinin iç içe olabileceği başka böyle bir bölge olmayacağını belirten Al, “Üniversite olarak  biz paydaşlarımıza  Araştırma Geliştirme’nin (ARGE) ne olduğunu, inovasyonun (yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün ‘mal ya da hizmet’ veya sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanmasıdır)  ne olduğunu nasıl yapılacağını, laboratuvar şartlarında ne olduğunu hem gösterip hem uygulayacağız” açıklamasını yaptı.

“TÜM PAYDAŞLAR BULUŞACAK”

İşsizliğin çözüm anahtarından birisinin girişimcilik olduğunu hatırlatan Al, insanların proje ve fikirlerini iş fikrine dönüştürmesinde bir buluşma noktası olacaklarını ifade ederek şunları söyledi: Burada bir Tekno Cafemiz olacak orda haftanın belirli günleri sanayicilerimizle, girişimci arkadaşlarımızla gelin beraber bir kahve molası verelim diyeceğiz. Bu sayede girişimci arkadaşlar sanayicilerle hocalarla buluşacak. Sanayici belki dinlediği bir fikre destek olmak isteyecek. Bir hoca ile sanayici, hocayla öğrenci arasında bir ağ oluşacak. Bu bölgedeki tüm paydaşların belediyelerin,  STK , Dernekler, kulüpler,  basın, kobiler, OSB’lerin, bu dinamiğe katılmasını sağlayacağız.

Lale KALAYCIOĞLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —