Tarih: 13.03.2016 14:14

Projeler masaya yatırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Yerel yönetimler şurası formatında yapılan toplantıda Gebze'de yapılacak ve devam eden projelerin durumu masaya yatırıldı.

Danışma toplantısının açılışını yapan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, seçimlerin üzerinden 4 ay geçtiğini ve seçim varmış gibi çalışmaya devam ettiklerini belirterek, "Projelerimizin durumunu masaya yatırıyoruz. Topçular projesi için Gebze teşkilatları olarak belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çok güzel, faydalı ve maliyetli bir hizmet oldu. Barış köprüsü de hizmete açıldı büyükşehir tarafından. En büyük sorunları Gebze Belediyemiz ve büyükşehir ile hükümetimiz tarafından hızlı bir şekilde yapılıyor. Ulaşımla alakalı çalışmalar devam ediyor" dedi.

SOBA: SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞMA

Üye güncelleme çalışmalarında hızlı ilerlediklerini ifade eden Soba, "1 Kasım seçimlerinden sonra, seçim yapılacakmış gibi çalışıyoruz. Üye güncelleme çalışmaları çok iyi gidiyor şu anda yüzde 50’yi aştık. Gebze teşkilatlarına yakışır şekilde çalışıp Mayıs sonuna kadar bitireceğiz. Mahalle başkanlarına da bu nedenle teşekkür ediyorum. Hastane ve adliye inşaatı da bitmek üzere, teşkilatlar tarafından takip ediliyor. Planlanan zamanda bitecek ve açılışları yapılacak. Develi durağıyla ilgili de takipteyiz. Yapılan tüm çalışmaları her aşamasından takip edip bilgi sahibi oluyoruz" diye konuştu.

KÖŞKER’DEN HİZMET SUNUMU

Soba’dan sonra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, hizmet sunumu gerçekleştirdi. Köşker, "Biz hem teşkilat hem de belediye olarak toplanan sorunları kendi bünyemizde başkan yardımcılarımız, müdürlerimizle değerlendiriyoruz ve dosya haline geliyoruz. Seçim beyannamesini 5 yıllık yapıyoruz. Seçildikten sonra hizmet yapılmadı deniyor. Hemen yapılsaydı 4 seneye ihtiyaç yoktu. Eksikler hemen yapılsaydı belediyelere ihtiyacı yoktu. Belediyeler var olduğu müddetçe hizmetler bitmeyecek. Beyannamede hızlı gerçekleşen projeler var, 2017 yılına sarkan projeler var. Bunların gecikmesinin de sebepleri var. 2009-2014 arasında seçim beyannamesinde Anibal ve yüzme havuzu hariç hepsi yapıldı. Üstelik söz vermediklerimiz de yapıldı" dedi.

KÖŞKER PARTİLİLERİ UYARDI

Partililere uyarılarda bulunan Köşker, "Güçlü bir teşkilatız ama bunu zayıflatıp güçlendirmek bizim elimizde. Biz büyük bir aileyiz. Aile içinde dertlerimizi anlatabiliriz, tartışabiliriz fakat dışarıda bunu vatandaşa yapmayalım. Eğer yaparsak bunlar kendi arasında anlaşamıyorlar derler ve yaşandı bunlar. Biz güçlü bir belediyeyiz ve sırasıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. 2019'da bir kaç proje harici hepsinin gerçekleşirmiş olacağız. Bitmemiş olan çalışmalar ise yapım halinde devam ediyor olacak" diye konuştu.

GEBZE’YE YAPILACAK BAZI PROJELER

Başkan Köşker daha sonra Projelerle alakalı sunumunu gerçekleştirdi. İşte Köşker’in sunumundan satır başları;

-Anibal Kavşağı yapılacak. Yan yollar tek yön olacak. Anibalde mesafe 150 metreye düşmüştü. Biz bunu kabul etmedik ve mesafenin uzamasını istedik.

-Ulaşıma kalıcı çözüm Metro. Hem Gebze metrosunu yapacağız hem de Marmaray’la bağlantılı bir metro çalışması yapacağız. Gebze’nin yoğun trafiğini işgal eden servis araçları Gebze trafiğini işgal etmeyecek. Şekerpınar’ da da çalışma yapıyoruz ve Gebze trafiği rahatlayacak. 7-8 sene içinde de metroyu bitireceğiz.

-D 100 ve Tem Otoyolunda Büyükşehir Belediyemiz ve Kara Yolları Genel Müdürlüğünün yeni proje çalışmaları var.

-Otopark çalışmaları var. Bunlardan biri İmam Hatip’in olduğu yer. Adliye taşınınca bina kaymakamlığa tahsis edilecek. Kaymakamlığı ve İmam Hatibi yıkıp, 3 katlı otopark yapacağız. Karşısındaki otoparkı da birleştireceğiz.  Eski devlet hastanesinin orası da katlı otopark yapılacak. Meslek Lisesi’nin olduğu yeri de katlı otopark yapıp battı çıktı yapma düşüncemizde var.

-Terminal projemiz de var. Mevcut yeri büyütecektik ama biz tem gişelerinin olduğu yere yapmayı düşünüyoruz.

-GTÜ ile beraber Fatih Sultan Mehmet Han otağı parkını yapacağız. 40-50 Milyon TL değerinde bir proje yapacağız.

-Taş ocaklarının olduğu yere Uluslararası bir kongre merkezi yamayı planlıyoruz. Taş Ocakları mevki ağaçlandırılacak, yanında terminal olacak ve ciddi bir proje olacak. Aynı zamanda metroya da bağlantılı olacak. 

-Yenikent’te Gebze arena yapacağız 7 bin kişilik bir kapalı spor salonu olacak. Sportif Müsabakaların Gebze yapılmasını arzu ediyoruz. Ulus mahallesine Gençlik ve Spor Merkezi yapacağız kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Aynı şekilde buraya bir de semt pazarı yapıyoruz. 112 acil istasyonu olacak. 

edb6b6a8-f87a-45e3-95dd-e1e0d7bf4244.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —