Proje derhal iptal edilmelidir

Proje derhal iptal edilmelidir

Petrol Ofisi Dolum Tesisinin, madeni yağ üretimi ve depolama kapasitesi artışı ile ilgili düzenlenen ÇED toplantısına dair Emek Partisi'nden açıklama geldi.

Derince’de bulunan Petrol Ofisi Dolum Tesisinin, madeni yağ üretimi ve depolama kapasitesi artışı ile ilgili düzenlenen ÇED toplantısına dair Emek Partisi'nden açıklama geldi.

Derince Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapılmak istenen ÇED toplantısı halkın tepkisiyle karşılandı. Bilgilendirme hakkını kullanmak istemeyen vatandaş, toplantıyı yaptırmadı. Konuya dair yazılı açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Derince İlçe Örgütü, "Çevre ve halk sağlığını hiçe sayan bu proje derhal iptal edilmelidir" dedi. 

EMEP Derince İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"Halk sağlığının öneminin can yakıcı bir biçimde hissedildiği, pandemi sürecinde çevrenin ve halkın sağlığını hiçe sayarak gerçekleştirilmek istenen projeler derhal iptal edilmelidir. Kocaeli çevre kirliliğine bağlı kanser ölümlerinin her geçen gün arttığı bir il durumundayken ve buna karşı acil bir eylem planı oluşturulması gerekirken, şirketler doymak bilmez kâr hırsı ile bu tip yeni projeleri gündeme getirerek halkın sağlığını hiçe saymaktadır. Hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Derince’de Petrol Ofisi'nin 14 yeni tank ile kapasite artışı yapması hava ve çevre kirliliğini arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

'KAPASİTE ARTIŞI KABUL EDİLEMEZ'

Çevre ve halk sağlığının yanı sıra birinci derecede deprem bölgesi olan ilimizde bu akaryakıt tesislerinin büyük bir faciaya sebep olabileceği ortadadır. Ayrıca Kocaeli’nin dört bir tarafını saran bu istasyonlarda gerçekleşen kaçaklar ile su kaynaklarını kirleterek insanlar, hayvanlar ve bitkiler için risk yarattığı bilinmesine rağmen kapasite artışı yapılmak istenmesi kabul edilemez.

Derincelilerin talebi akaryakıt istasyonları değil, çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu projelerin derhal iptal edilmesi, çevre kirliliğine bağlı kanser hastalıklarına karşı mücadele amacıyla acil bir eylem planının oluşturulmasıdır. Emek Partisi Derince İlçe Örgütü olarak, rant politikasını halkın sağlığından öncelikli gören anlayışa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz."



Minik öğrenciler 112’yi yerinde öğrendi

İzmir’de konut satışları yüzde 0,5 azaldı

Yılbaşı öncesi İstanbul Caddesi’nde restoran ve kafelere "fahiş fiyat" denetimi

Bilecik’te emniyet ve jandarmanın araç filosu güçlendi: 67 araç hizmette alındı

Tayland-Kamboçya çatışmasında can kaybı 45’e yükseldi

Melikgazi Belediyesi kışa hazır

Bakırköy’de akıl almaz 40 bin dolarlık saat hırsızlığı kamerada

Kırşehir’de soğuk hava tarihi çarşıları sessizliğe bürüdü

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Genç kadın toplantı için beklediği dayısının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmiş

Büyükşehir ekiplerinden Didim’de kapsamlı çevre temizliği

Arıcak’ta ‘Çocukluk Arkadaşım Olur musun’ projesi

Güllü’nün mezarı gül bahçesine döndü

Bergama’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Başkan Erdem: "Can güvenliği hepimizin önceliği"

Gaziosmanpaşa’daki Yeni Mahalle Evleri Konutları sahiplerine teslim edildi

Jandarmadan öğrencilere siber güvenlik eğitimi

Tomarza’da İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Bayburt’ta aile hekimlerinden ücret kesintilerine ve iş yüküne tepki

Vezirköprü’de mevsimin ilk kar yağışı

Yunus Emre Anadolu Lisesi Pansiyonu’nda ’İbrahim Eroğlu Erdem-Değer-Eylem Salonu’ açıldı

Sivas’ta göçük altında can veren şantiye müdürü, Bafra’da defnedildi

Niğde’de narkotik operasyonu: 7 şüpheli tutuklandı

Alanyaspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu vaatlerin yerine getirilmesini istiyor

Çatak’ta dağ keçileri görüntülendi

Burdur’da haksız fiyat artışına 3 milyon 222 bin lira ceza

Bakan Ersoy: "Dil bir milletin sadece iletişim aracı değil hafızası, vicdanı ve yüreğidir"

Elazığ’da metruk binada yangın

Başkan Kurnaz: "İlkadım’ı ortak akılla yönetiyoruz"

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.