Tarih: 30.03.2020 11:54

Pos cihazları hakkında bilmeniz gerekenler

Facebook Twitter Linked-in

Artık pos makinelerini hemen hemen her işletme kullanır hale gelmiştir kullanmayan işletmeler hızla müşteri kaybetmeye başlamıştır. Günümüzde insanların artık nakit para yerine daha çok kredi kartı ve banka kartı kullanmalarının sonucu olarak pos cihazları işletmeler için adeta bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Peki Bu Pos Cihazları Nasıl Alınır?

Pos cihazları bankaların sistemlerine entegre bir makine olduğu için pos cihazları sadece bankalar tarafından temin edilmektedir. Eğer işletmeniz için bir pos cihazı almak istiyorsanız çalıştığınız banka ile iletişime geçmelisiniz, size yardımcı olacaklardır.

Pos Cihazı Almak İçin Gerekli Olan Belgeler:

Bankadan pos cihazı almak istiyorsanız şu belgelere ihtiyacınız vardır;

Eğer pos cihazı almak istiyorsanız bankanız sizden genellikle bu belgeleri isteyecektir, ancak daha detaylı bilgi için bankanızla iletişime geçmek daha sağlıklı ve daha kesin sonuç verecektir.

>> Pos Cihazı Komisyon Oranları

Pos Cihazlarının Ücretleri Nelerdir?

Bankalardan temin ettiğiniz pos cihazları için genellikle banka sizden herhangi bir ücret talep etmez. Fakat banka size pos cihazını verirken bir alt limit belirler ve o limitin altında kalmamanız istenir. Eğer bankanın belirlediği aylık satış limitinin altında kalırsanız banka pos cihazı için sizden bir aidat talep edebilir.

Kredi ve banka kartlarınının kullanımının nakit para kullanımını geçtiği şu günlerde artık her işletmenin bir pos cihazı olması gerekmektedir.

Kaynak: https://jwoox.com/ekonomi/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —