Tarih: 01.05.2013 10:35

Polise özel şapka tasarlandı!

Facebook Twitter Linked-in

İçi plastik korseli özel şapkanın, taş ve sopa darbelerine karşı dayanaklı olduğu kaydedildi.

 

Taksim Anıtı etrafından görev yapacak polisler sabahın erken saatlerinde yerlerini aldı. Taksim Anıtı'ndaki görev yerlerine gitmek isteyen bazı polisler bariyerleri aşarak, görev yapacakları alanlara ulaştı. İstanbul Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen polisler, olası gösteriler için hazırlıklarını tamamladı.Bariyerlerle kapalı Taksim'den işyerlerine ulaşmaya çalışan çoğu vatandaş ise zor anlar yaşadı. Vatandaşların bariyerlerden geçmesine izin vermeyen polisler, bariyerlerin arkasında mahsur kalan yaşlı bir dedenin bariyerleri kaldırarak geçmesini sağladı.

 

Polise özel şapka

 

1 Mayıs'ta kritik yerlerde görev yapacak polislere darbelere dayanıklı baret şapka dağıtıldı. İçi plastik korseyle kaplı sivil görünümlü şapka polisi taş ve sopa darbelerine karşı koruyor. Özel şapkanın piyasa fiyatının 50 ile 100 TL arasında olduğu kaydedildi.

 

Kaldırım üzerinde kahvaltı

 

Uçaklarla Türkiye'nin çeşitli yerlerinden getirilen polis ekipleri, sabah kahvaltılarını kaldırım üzerinde meyve suyu ve bohça ile yaptı. Bu yılki 1 Mayıs gösterilerinden diğer yılların aksine çok sayıda jandarma ekipleri de görev aldı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —