Tarih: 17.07.2018 08:52

POLİETİLEN ÇUBUK

Facebook Twitter Linked-in

Termoplastik özelliğe sahip olan polietilen çubuk geniş bir yelpazede kullanım alanına sahiptir. Sert plastik özelliğine sahip olan bu ürün farklı sektörlere başarıyla uyum sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Polietilen çubuk sert bir yapıya sahiptir. Birçok metalin kullanılması yerine polietilen çubuk kullanılmaktadır. Çünkü uzun ömürlüdür ve sürekli çalışmada yıpranmaz.

Sıradan plastiklerin aksine çalışmaya devam ettikçe eğilme eğilimi göstermez. Mevcut formunu koruyarak uzun yıllar çalışabilir. Yüksek mukavemete sahip olması en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Otomobil sanayi, ağır sanayi, ambalaj sanayi gibi pek çok alanda yaygın bir şekilde tercih edilmektedir.

İki metalin birbirine sürtünmesi esnasında yıpranma ortaya çıkacaktır. Ayrıca sürtünme anında yüksek ısınma da oluşacaktır. Bu ısınmanın metal gövdelere zarar vermemesi adına ayrıca bir soğutma sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm bu sistemi hazırlamak hem maliyetli hem de ekstra donanım anlamına geliyor. Oysa ki polietilen çubuk kullanılarak bu sürtünmeden kaynaklı bazı sorunlar ortadan kalkabilir.

Şanzıman dişlilerinin sürekli dönme eğiliminde olmaları yıpranmalarına neden olmaktadır. Sürekli çalışmaya uygun yapıda olan polietilen ürünleri bu alanlarda dişli olarak kullanılabilmektedir. Oyuncak arabaları hareket ettiren küçük motorları bilirsiniz. O motorların dişlileri de kırılması güç olması adına polietilen kullanılarak hazırlanmaktadır. Yaygın olarak dişli alanında tercih edilmektedir.

Polietilen çubuk yüksek basınca karşı dirençlidir. Bu özelliği farklı çalışma şartlarında başarıyla kullanılmasını ifade etmektedir. Aşınma meydana gelebilecek alanlarda yine polietilen çubuklar tercih edilmektedir. Polietilen çubuk farklı ebatlarda kullanılabilmektedir. Bu sayede ihtiyaç duyulan alanda gerekli ölçümler yapılarak polietilen çubuklar tercih edilebilir.

Suya karşı mukavemeti oldukça yüksektir. Suyu emmez ve alta geçirmez. Bu sayede yalıtım malzemesi olarak da kullanılabilmektedir. Alt kısımlarda yer alan parçalara nem ve suyun ulaşmasını engelleyerek korozyon meydana gelmesini engeller. Ülkemiz de hem polietilen çubuk hem de levha olarak kullanılabilir. Farklı formlar da yer alsa da içeriği aynıdır. Kullanım alanlarına ve ihtiyaçlara göre farklı formlarda üretilmektedir. Polietilen çubuk metre cinsinden satılmaktadır. Uygun fiyatlı olması metal kullanmak yerine polietilen çubuk kullanmayı avantajlı kılmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —