Tarih: 07.02.2016 15:37

PKK YANLILARI GÜVENLİK BARİYERİNİ AŞTILAR, BARZANİ'NİN MUHABİRİNE SALDIRDILAR

Facebook Twitter Linked-in

"Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve Türkiye'nin askeri operasyonlarının son bulması" talebiyle bu sabah Erbil'deki Birleşmiş Milletler Bürosu önünde toplanan PKK yanlıları, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw habercilerine saldırdı.

GÜVENLİK BARİYERİNİ AŞTILAR, BARZANİ'NİN MUHABİRİNE SALDIRDILAR

Güvenlik güçlerinin kurduğu bariyeri aşmayı başaran PKK'lı protestocular, o sırada canlı yayın yapan kadın muhabir ile kameramana saldırdı.

RUDAW'DAN AÇIKLAMA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Irak Kürt Bölgesinde faaliyet gösteren ve Mesut Barzani'nin liderliğindeki KDP'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw medya grubu, "PKK destekçileri Erbil'de ekibimize saldırdı. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

"TEHDİT DE ALIYORUZ"

Gösteriyi izleyen bir muhabir ve kameramanın saldırı sonucundan yaralandığını aktaran Rudaw üyeleri "PKK destekçilerinden tehditler aldıklarını" da duyurdu.

Protestocuların, bazı polisleri yaraladığını da belirten Rudaw, saldırılardan protesto eyleminin düzenleyicilerini sorumlu tuttu. Rudaw, "PKK'yı kontrol ettikleri bölgelerde Rudaw muhabirlerine uyguladıkları kısıtlamalara son vermeye çağırıyoruz" dedi.

Rudaw "basın özgürlüğünü baskılamak, demokrasi ve Kürt özgürlüğü harekatının ilkelerine aykırı" ifadelerini de kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —