Tarih: 23.11.2011 10:57

PKK için gereği yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Cameron, Abdullah Gül'ü Downing Street'teki Başbakanlık ofisinde ağırladı. İki lider basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sırasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da hazır bulundu.

 

 

"EN ÖNEMLİ MÜTTEFİĞİMİZ TÜRKİYE"

 

Görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Gül ve Cameron, bu toplantıda Kıbrıs ve Suriye olmak üzere Ortadoğu'daki son gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükseltilmesi ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği konularının da masaya yatırıldığı bildirildi.Cameron, NATO üyesi olan Türkiye’nin İngiltere’nin en önemli müttefiklerinden biri olduğunu ve Batı-Doğu arasında yegane bir yere sahip olan Türkiye’nin bölge için ‘ilham verici’ olduğunu kaydetti.

 

 

TÜRKİYE'YA TAM DESTEK

 

Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkileri ‘altın çağ’ olarak tanımlayan Cameron, Suriye ve İran meseleleri ve Türkiye’nin gelecekteki konumu hakkında, iki derin dost ülke olarak mükemmel bir görüşme yaptıklarını aktardı.İngiliz lider Suriye’deki vahşetin biran evvel bitmesi gerektiğini ve ülkede barışın tesis edilmesi için acil olarak neler yapılması gerektiğini konuştukların söyledi.Son on yılda Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde yol aldığını da sözlerine ekleyen Cameron, Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiklerini yineledi.

 

 

PKK'YI LANETLEDİ

 

PKK'nın saldırılarını lanetlediğini söyleyen Cameron, PKK konusunda gerek İngiltere içinde gerekse ülke dışında kendilerine düşen herşeyi yapacakları sözünü verdi. İngiliz lider, uluslararası terörle mücadelede Türkiye’nin kendileri için en önemli ülkelerden biri olduğunu belirtti. Cameron, Türkiye’nin Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki şiddet olaylarında Türkiye’nin çok önemli görevler üstlendiğini kaydederek, Trablus’ta mahsur kalan İngiliz bürokratların kurtarılmasında da etkin rol oynadığına dikkat çekti.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —