Tarih: 08.11.2015 23:23

PİŞMAN OLDUĞUNUZU SÖYLEYİN YÜKSEK FAİZLİ VERGİ CEZASI ÖDEMEYİN

Facebook Twitter Linked-in

Konut alırken, bankalar tarafından sunulan konut kredisinden yararlanan ve bu kredi ile ev alan kişilerin emlak vergisi konusunda kredi ile uygun olan miktarı ödemesi gerekiyor. Kredi alma noktasındaki miktar ile emlak vergisi ödendiği sırada beyan edilen miktarın aynı olması gerekirken, bu konuda farklı rakamlar beyan eden kişilere ceza verileceği açıklandı.

Banka kredisi ile ev alan ve emlak vergisi ödemelerinde krediye göre uygun bir emlak vergisi ödemeyen kişilere uzmanlar uyarıda bulundu.

 

Konuyla ilgili resmi açıklama yapan Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 30 Kasım’a kadar emlak vergisi ödemelerinin yapılması gerektiğine değinirken, bu konuda ödemelerde dikkat edilecek noktaları da belirtti.

Kolçak, "Banka kredisiyle konut satın alan tüketiciler, beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler. Örneğin, 200 bin lira banka konut kredisi kullanarak ev satın almış bir tüketici, aldığı konutun belediyede rayiç değeri daha düşük olması nedeniyle 100 bin lira beyan ederek emlak vergisi ödüyor. Bu durum genellikle ortaya çıkıyor ve cezalar devreye giriyor. Yıllık emlak vergisini az ödemeyi amaçlayan tüketiciyi, kullandığı kredi miktarı ele veriyor. Bu durumda tüketici, vergi cezası ödeyebilir" diye konuştu.

Kolçak, belediye emlak rayiç değerinin konutun asgari değerini gösterdiğini belirterek, satın alınan mülkün banka kredisi ile satın alınması durumunda, yüksek olan kredi miktarından emlak vergisi verilmesi gerektiğine dikkati çekti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —