Pfizer: 'Pfizer/BioNTech aşısı 5-11 yaş grubunda yüzde 90.7 etkili'

Pfizer:

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısının 5 ila 11 yaşındaki çocuklarda yüzde 90.7 etkinlik gösterdiğini açıklandı.

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, Alman ortağı BioNTech ile geliştirdiği Covid-19 aşısının çocuklar üzerindeki etkisine ilişkin çalışmanın sonuçlarına dair brifingi ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) sundu. Brifingde, Pfizer/BioNTech aşısının 5-11 yaş grubunda yüzde 90.7 etkili olduğu açıklandı. Çalışmada, 5 ila 11 yaş arasındaki 2 bin 268 çocuğa 3 hafta arayla plasebo veya normal dozun 3'te 1'i ile aşı yapıldığı kaydedilerek, aşı olan çocukların bağışıklık sistemlerinin olmayanlara kıyasla antikor üreterek güçlendiğinin belirlendiği ve hastalığı daha hafif semptomlarla geçirdikleri belirtildi. Söz konusu çalışmanın, genç erkeklerde 2. dozdan sonra nadir görülebilen kalp iltihabı gibi yan etkilerin tespit edilebileceği kadar kapsamlı olmadığı ifade edildi.

FDA, aşının 5-11 yaş grubu için onaylayıp onaylamayacağını kararlaştırmak için 26 Ekim Salı günü toplanacak, önümüzdeki cuma günü ise söz konusu çalışmaya ilişkin inceleme sonuçlarını yayınlayacak. FDA'nın, aşının 5 ila 11 yaş arası çocuklara uygulanmasına onay vermesi halinde ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) aşıların nasıl uygulanması gerektiği konusunda önerilerde bulunmak üzere 2-3 Kasım tarihlerinde bir araya gelecek.

Pfizer/BioNTech aşısının 3. doz etkinlik oranı yüzde 95.6

ABD'li ilaç şirketi Pfizer'dan dün yapılan açıklamada, Pfizer'ın Alman ortağı BioNTech ile geliştirdiği Covid-19 aşısının 3. takviye dozunun etkinlik oranının yüzde 95.6 olduğu belirtilmişti. Pfizer CEO'su Albert Bourla, 16 yaş ve üzeri 10 bin katılımcıyla yapılan denemede, Pfizer/BioNTech aşısının 3. takviye dozunun hastalığa karşı yüzde 95.6 oranında etki sağladığını açıklamış, "Söz konusu sonuçlar, bu hastalığa karşı daha iyi koruma hedeflediğimiz için takviye dozların faydalarına ilişkin daha fazla kanıt sağlıyor" ifadelerini kullanmıştı.



Kırklareli’nde özel harekat destekli uyuşturucu operasyonu

Siirt’te kurt boş havuza düştü

Ziraat Türkiye Kupası: Gençlerbirliği: 3 - Bodrum FK: 2

Bilal Erdoğan: "Suriye’nin müreffeh, stabil bir ülke olması bölge barışı için çok önemlidir"

Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

Uyuşturucudan gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

Mehmetçikle Akademik ve Teknolojik İş Birliği

DARICA BELEDİYESİ 5. İSTİHDAM FUARI’NI DÜZENLENİYOR

Biga’da öğrenci yurdunda yangın paniği: 4 öğrenci dumandan etkilendi

Kocaeli’de altyapı çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı

Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı

Bitlis’te uyuşturucu operasyonu: 5 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi

Bakan Şimşek: "Batman, Türkiye’nin yeni üretim merkezlerinden biri olacak"

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi’ni kabul etti

Milyonluk safkan İngiliz atına sağlık taraması

Sinop’ta deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşları endişelendirdi

ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

Ayvalık’ta "Türkülerle Kurtuluş Destanı" konseri

Bafra Çeltik Komisyonu üye seçimi

Görünmez kaza işçiyi hastanelik etti

Kırıkkale’de 18 yıl 10 ay hapis cezası bulunan firari kadın yakalandı

İterek çaldıkları otomobile "kontak" ararken yakalandılar

Samsun’da 6 bin 621 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Kontrol etmek istediği traktörünün altında kalan yaşlı adam yaralandı

Amasra TTK’ya 20 nitelikli işçi alımı yapılacak

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.