Tarih: 22.08.2021 00:57

PERKOTEK GÖSTERGEÇ

Facebook Twitter Linked-in

 

. PERKOTEK GÖSTERGEÇ

 

Duvara montajı yapılan göstergeçin arkasındaki enerji ve tetik uçları yarımıyla kilit bağlantısı yapılır. Enerjisi verilip direk kullanıma hazır hale gelebilir. Geçişe izin verilecek kişilerin kartları göstergeçe kaydedilir. Kişi gelip okuttuğunda göstergeç bağlı olduğu kilide tetik verir ve geçiş yapılır. Göstergeçler kilitlerde kullanıldığı gibi ihtiyaç halinde boy, bel ve hızlı geçiş turnikelerinde de kullanılabilir. Turnike anakartı üzerinde bulunan tetik uçları ile göstergeç üzerinde bulunan tetik uçları birbirine bağlanır. Direk geçişte kilitli olan turnikeler, göstergeçe okutulan kart sayesinde açılır ve geçişe izin verir.

Göstergeçlerin kart okutulduktan sonra tetik verme hızı 1 saniyenin altındadır. Bu özelliği sayesinde seri geçişlerde sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Bu özellikleri sayesinde göstergeç, kapı anahtarlarına alternatif olarak üretilmiştir diyebiliriz. Ancak alışveriş dönüşlerinde kişilerin elleri doluyken anahtar bulup, karanlıkta kapı kilidinin deliğine sokmaya çalışmak çoğu zaman zorlayıcı ve sıkıcı bir durumdur.

Göstergeçlerin standalone (offline) çalışma özelliği olduğundan, cihaza sadece geçiş yapması istenilen kişilerin kaydı yapılmaktadır. Bu şekilde kayıtlı olan geçebilir, kaydı olmayan geçemez. Göstergeçlerin iki farklı kart okuma özelliği vardır. Modeline göre okuyacağı kart cinside değişmektedir. Bunlar proximity kart ve mifare karttır. 

OTEL KAPI KİLİT SİSTEMLERİ

Misafir konaklayacağı süre zarfın da bu tanımlı kart yardımıyla birlikte oda içerine giriş çıkış işlemlerini gerçekleştirebilecektir. Misafiriniz konaklama süresi dolduktan sonra kartı size teslim eder ve bu kartla diğer misafirleriniz için de tanımlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Otel kapı kilit sistemleriyle beraber başka hangi ürünleri kullanabiliriz?

Otel kapı kilit sistemleriyle birlikte hayatımızı kolaylaştıran ve enerjiden tasarruf yapmamıza imkân tanıya energy saver isimli ürün otel kapı kilit sistemin de kullanmış olduğumuz tanımlı kartlarla entegreli bir şekilde çalışabilir. Otel kart sistemi birlikte temel hedef gereksiz enerji kullanımını minimize etmek ve tasarruf sağlamaktır. Misafir konaklayacağı odaya geldiğin de tanımlı kartını energy savere okutarak elektrik sistemini aktif hale getirir odadan çıkış yapacağı sırada tekrar tanımlı olan kartını okutarak elektrik sistemini pasif hale getirir ve enerji tasarrufu sağlanmış olur.

Otel kapı kilit sistemlerinde rapor almak mümkün müdür?

Otel kapı kilit sistemlerin de Perkotek olarak iki ayrı kart seçeneği ve iki ayrı otel kapı kilit sistemimiz mevcuttur. Bunlar sırasıyla Gustavo 560 ve Gustavo 620 modelleridir. Gustavo 560 modelimizde temic isimli kartlar kullanılmaktadır. Bu model de rapor alma seçeneği yoktur. Gustavo 620 modelin de mifare (13,56 mhz) isimli kartlarımız kullanılmaktadır bu kartla rapor alma seçeneğiz mevcut olup kapı giriş çıkış bilgileri ve hangi kapıdan hangi gün ve hangi saat aralığın da giriş ve çıkış yapıldığıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

ŞİFRELİ KAPI KİLİDİ SİSTEMLERİ

Kart okuyucu cihazın içerisin de ki tetik rölesinden tetik verme süresi ayarlanabilir ve kapının ne kadar sürede açılacağı bilgisi girilebilir. Kart okuyucu cihazlarının aynı zaman da şifre tanımlayarak yetkilendirme yapma seçeneği de mevcuttur. Cihazların yerinden sökülme durumun da içerisinde bulunan sabotaj alarm özelliği sayesin de yüksek sesli alarm çalmaya başlar ve kendini kapatarak tehlikeli durumu yetkili kişiye sesli olarak bildirir. Kartlı ve şifreli kapı yetkilendirme sistemleri şirket ofislerin de apartman kapılarında depolar da ve ihtiyaç duyulan her kapı da kullanıma uygundur.

Offline çalışabilen kart okuyucular bir bilgisayara bağlı olmadan giriş ve çıkış verilerini kendi hafızasın da depolayabilir. Offline çalışacak cihaza kart tanımları yapılır ve geçiş yapacak kullanıcılara sunulur. Kapı yetkilendirme yazılımıyla birlikte offline çalışan cihazların hafızasında ki veriler yazılıma çekilir ve bununla beraber giriş çıkış verileri elde edilmiş olur bu program sayesin de yeni yetkilendirmeler ve çeşitli detay ayarlamaları yapılabilir. Offline çalışacak cihazlar herhangi bir geçiş aktarım paneline ihtiyaç duymadan ıp bağlantısı ile aktarım işlemlerini gerçekleştirir ve en yakın switch bağlantısıyla sisteme entegre edilir.

Panelli kapı yetkilendirme sistemleri; şifreli kapı kilidi  sistem de kapı yetkilendirme sistemin de kullanılacak cihazlar acces panel sistemiyle bütünleşerek çalışır ve cihaza gelen veri panele gider, panel cihaz bağlantısı gerçekleştikten sonra panele acces yazılımı aracılığıyla tanımı yapılan geçiş yetkilendirme bilgileri uyum sağlarsa kapı açılır. Acces yazılım sayesinde personelin geçiş yetkileri detaylandırılabilir ve departman ve bölüm olarak ayarlanabilir.

 

Genel olarak kapı yetkilendirme sistemi ele alındığın da güvenliğin ön planda olduğu şık tasarımıyla kullanıldığı mekana farklı bir hava katacağı aşikardır. Güvenlik açısından en çok tercih edilen sistemler arasında kendine yer bulmuştur.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —