Tarih: 01.09.2016 11:59

PENBEGÜLLÜ DUALARLA ANILDI

Facebook Twitter Linked-in

31 Ağustos 2007 tarihinde vefat eden merhum Ahmet Penbegüllü’yü anma etkinliklerine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, rahmetli Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü, kardeşi Mehmet Penbegüllü ve yakınları,  birlikte görev yaptığı belediye eski meclis üyeleri, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, belediye birim müdürleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

KABRİ BAŞINDA ANILDI
Gebze’de 1994-2004 yılları arasında 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve icraat döneminde ilçede pek çok önemli hizmete imza atan merhum Ahmet Penbegüllü için Gebze Merkez Mezarlığı’ndaki kabri başında Kur’an’ı Kerim ve Hatmi Şerif duaları okunarak merhumun ruhuna hediye edildi. Merhum Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü ve kardeşi Mehmet Penbegüllü, anma programlarına katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Mezarlıktaki program sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.

YILDIZ: DESTEK VERDİ 
Hizmet İş Genel Başkan yardımcısı Celal Yıldız yaptığı konuşmada ise Ahmet Pembegüllü’nün bu bölgede o günün şartlarına rağmen sendikaya ilk destek veren kişi olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “O günün şartlarına belediyelerin durumunu çalışanların durumunu göz önüne aldığınız zaman bir sendikanın örgütlenmesinin ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz. Rahmetli belediye başkanımız o dönemde elini değil gövdesini taşın altına koyarak belediyedeki işçilerin Hizmet İş sendikasına geçmesine vesile olmuştur. Kendisini rahmetle anıyor, teşekkür ediyoruz. Bu vefa örneğini devam ettirmek lazım vefalı olmak böyle bir şey” dedi.

KÖŞKER: ÖRNEK ALDIĞIM BİR ABİMDİ
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı konuşmada, "Rahmetli ağabeyimiz Ahmet Pembegüllü, Gebze’ye olan hizmetleriyle Gebzelilerin gönlünde taht kurmuş, benim de çok saygı duyduğum ve örnek aldığım biriydi. Çok zor şartlarda, çok şey başaran dik duruşlu bir belediye başkanıydı. Bugün Gebze’yi dolaştığımızda Gebze’nin her noktasında bir hizmetini görüyoruz. O günün şartlarında elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmiş bir abimiz. Allah nur içinde yatırsın. Önemli olan, bu hizmetleri unutmamak vefa örneği göstermek. Allah kendisinden razı olsun. Allah bizlere de onun gibi hizmet etmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.
Konuşma Sonu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —