Tarih: 05.03.2013 12:53

Penbegüllü Caddesi bulvar olacak

Facebook Twitter Linked-in

Toplam uzunluğu 2 bin 850 metre olan cadde yapılacak çalışmayla 2x2 şerit olarak yeniden düzenlenecek.

 

Şehir ulaşımında alternatif güzergâhlar oluşturarak trafik yoğunluğunun dağılmasını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mevcut caddeleri de yenileyerek kullanıma sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Gebze bölgesinde ulaşım ağlarını yaygınlaştırarak noktalar arasındaki trafik akışında yol seçenekleri oluşturuyor. Yeni yollar sayesinde trafik sorunu yaşamadan şehirde ulaşım mümkün hale geliyor. Bu kapsamda Ahmet Penbegüllü Caddesi’nde yapılacak çalışmayla cadde modern bir bulvar halini alacak. 

 

Terminale ulaştıracak

Ahmet Penbegüllü Caddesi, Gebze Terminali’nden başlayarak TÜBİTAK arazisi boyunca uzanan yeni Dr. Zeki Acar Caddesi’ne bağlanıyor. Cadde Talıkuyu Mahallesi’ni çevreleyerek kuzeyde Tatlıkuyu köprüsünün bulunduğu Körfez Caddesiyle birleşiyor. Bu iki cadde Gebze Terminaline şehir merkezinden kısa zamanda ulaşmak için de kullanılabilecek bir güzergâh.

 

14 Bin ton asfalt

Toplam uzunluğu 2 bin 850 metre olan cadde yapılacak çalışmayla 2x2 şerit olarak yeniden düzenlenecek. Yol kenarlarına kaldırım ve bisiklet yolu yapılacak. Ayrıca bisiklet yolunun kenarında doğal kum yol da yer alacak. Çalışma kapsamında caddenin bozuk zemini kazınarak temizlenecek. Bulvara 14 bin 800 ton sıcak asfalt serilecek.

 

İhale yapılacak

Bulvar çalışmasında 14 bin metrekare parke 6 bin 500 metre de bordür kullanılacak. Ayrıca caddede iş kapsamında aydınlatma, yağmursuyu, menfez geçişi ve trafik işaretlemeleri yapılacak. İşi yapacak firmanın belirlenmesi için Büyükşehir Belediyesi’nde ihale yapılacak. İhale 6 Mart 2013 tarihinde saat 09.30’da ihale salonunda gerçekleşecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —