Tarih: 22.02.2013 14:06

Pelikan öğrencileri izleyenleri büyüledi

Facebook Twitter Linked-in

Yaparak ve yaşayarak öğrenme etkinliklerinin 10.sunu düzenleyen Pelikan Etüt Merkezi kurucu müdiresi Gülay Körükmez, etkinliğin amacının öğrencilerin sosyalleşmesi ve toplum karşısında kendilerini daha iyi etmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

 

Körükmez,gösteride sahnelenen müzikallerin ve skeçlerin metninden, sahnede giyecekleri kostümlere kadar her şeyi bizzat öğrencilerin hazırladıklarını ifade etti.Pelikan Etüt Eğitim Merkezi bünyesinde her yıl düzenlenen bu etkinliklerde öğrenciler güzel bir gösteri sergilemek adına büyük emek harcıyor . Dans etmeyibilenler, özel yeteneği olanlar birbirleriyle yardımlaşarak çalışmalar yapıyor, birbirinden güzel fikirler sunuyorlar. En iyisini kim yapıyorsa baş rol ona veriliyor,gerekli eklemeler ya da silmeler yine öğrenciler tarafından yapılıyor. Böylece öğrenciler kendi ürettikleri oyunları daha büyük istek ve zevkle çalışıyorlarÖğrenciler bu sürece hazırlanırken onlara eşlik eden Pelikan Etüt Merkezi öğretmenleri :’’Üzülerek şunu dile getirmek istiyoruz. Bazı velilerimiz sahneyeçıkmayı basit ve gereksiz bir şey olarak algılıyor. Öğrenciye sahnede geçirilen bir saniyenin bile çok şey kattığını düşünmeyip çocuklarının sahnede kalma sürelerine, oynadıkları rolün önemine ve giydikleri kostümlere karşı tepki gösteriyorlar.

 

Öğrencilerin sosyal gelişimine engel oluyorlar. Bizler bu etkinlikleri çocuklarımızın sosyal gelişimine katkı sağlamak, sağlam kendine güvenen bireyler yetiştirmek için için yapıyoruz ve bu anlamda desteklenmek istiyoruz.’’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —