Tarih: 29.12.2015 12:04

Pekin, bilinmeyen Türkler’i anlattı

Facebook Twitter Linked-in

 Pekin, katılımcılara “Bilinmeyen Türkler” konulu bir konuşma yaptı. Türk Ocağı Akademi’nin her hafta düzenlediği seminerlerin sonuncusu “Bilinmeyen Türkler" konu başlığıyla yapıldı. Seminere tarihçi-yazar Süleyman Pekin konuşmacı olarak katıldı. Pekin, Prof. Richter’in “İki şey bilinmez; kutuplar ve Türkler” sözünü hatırlatarak, kutupların bilindiğini ama hala Türkler’in tam anlamıyla bilinemediğini ifade etti. Ardından da “Türkler her zaman bir Süper Güç’tür. Bunu Türkler hariç herkes bilir” şeklindeki Japon atasözünü dile getirerek Türkler’in gücünün farkında olması gerektiğine değindi.
 
TÜRKİYE’NİN HİNTERLANDI
Türkosfer adını verdiği özel araştırmanın Türkofon Milletler Topluluğu adı altında bir dış politik eksen çalışması olduğunu vurgulayan Pekin, Türkiye’nin hinterlandının Alaska’dan Kore’ye, İskandinavya’dan Gana sahiline kadarki alanı kapsadığını söyledi. Pekin, kültürel akrabalık yoluyla Türk Milleti’nin elinde çok kart olduğu ve bu noktalarda yapılacak çalışmaların Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve ulusal bütünlüğümüzün devamı için çok önemli olduğunun altını çizdi. Sunum sonrası yapılan Ocakbaşı Sohbeti ise Doç. Dr. Tekin Yeken, Eğitimci Halil Özcan, Sezin Türkkal, Yılmaz Danacı ve Ocak gençleri ile akşama değin kesintisiz devam etti.
 
SENDİKACILIK EĞİTİMİ
Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ise Türk Ocağı Akademi’nin gelecek dönem programı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yücel Alpay Demir, sıradaki eğitimin sendikacılık konusunda yapılacağını açıkladı. Eğitimin 2 Ocak 2016 Cumartesi günü verileceğini belirten Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, sendikacılık dersini Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un geleceğini ifade etti. Seminerin ardından Yücel Alpay Demir, etkinliğin anısına Süleyman Pekin’e plaket takdim etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —