Tarih: 12.08.2017 10:05

Pazartesi bambaşka bir hava geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu devam ederken önümüzdeki günlerde İstanbul'de ve yurdun bazı kesimlerde yağmur bekleniyor...

Bugün günü sıcak havanın rüzgarın etkisiyle biraz daha az hissedildiğini görmeye devam ediyoruz. Ülke genelinde hava durumunda kayda değer bir değişiklik yok. Rüzgar, hissedilen sıcaklığı az da olsa azaltıyor. Sıcak mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetlice esmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAFTAYA YAĞMURLA BAŞLAYACAK

İstanbul’da önümüzdeki hafta yağmurla başlayacak. Hafta sonu hava sıcaklıklarında ve yağış durumunda ciddi değişmeler görülmese de pazartesi sabahı yağmurun etkisiyle sıcaklıklar az da olsa düşecek. Yer yer kuvvetli yağmur görülecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —