Tarih: 09.05.2019 12:25

Pazarlamanın Dijitalleşmesi

Facebook Twitter Linked-in

sosyal medya nedir sorusu son zamanların popüler konularındandır. İnsanlar arası iletişimin farklı bir boyutta gerçekleştiği alandır. İnternetin yaygınlaşmasıyla bu kavram ön plana çıkmıştır. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile haberleşmede kitle iletişim araçlarına rağbet azalmıştır. Sosyal medya düşük maliyeti ve ulaşılabilirliğinin kolaylığı ile ihtiyaçlara cevap verebilmektedir.

 

Sosyal Medya Ne İşe Yarar ?

İki yönlü iletişimi sağlayan sosyal medya değişik formatlarda karşımıza çıkmaktadır. Mesela duygunuzu paylaşabileceğiniz bir platform olarak sosyal medya ile karşılaşabilirsiniz. Birçok sosyal paylaşım siteleri bu amaçla kurulmuştur. Öğrenme amacına yönelik olarak bilgi dolu bir ansiklopedi şeklinde görebilirsiniz. Yine bir çok işleminizi sosyal medya kanallarından kolaylıkla yerine getirebilirsiniz.
 

Sosyal Medya Hakkında Güncel Bilgiler :

 

Birçok amacı ve yararı içerisinde barındıran sosyal medya; kullanıcılarını getirdiği yeniliklerle tatmin etmektedir. Pazarlama ve halkla ilişkiler alanlarında bir çok yenilik getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. Örneğin dijital ajanslar bunun en bilinen örneği olmaktadır. Bir çok firma dijitalleşme ile uyum kapsamında dijital ajanslarla çalışmaya yönelmiştir. Ayrıca firmaların kartvizitlerini sosyal medyaya taşımaları da ticari hayatlarında gelişmelerini kolaylaştırmaktadır. Birden fazla bilgiye ulaşılan sosyal medya arz- talep ve satıcı müşteri ilişkilerine ivme kazandırmaktadır.

 

Dijital Pazarlama Nedir ?

 

Dijital pazarlama, markayı bilinilir hale getirmek, satışları artırmak , geniş müşteri çevresine ulaşmayı amaçlar. Pazarlama; reklamcılık ve satış promosyonundan daha fazlasıdır. Tüketici tercih ve bilinç düzeyi pazarlamayı farklı bir boyuta taşımıştır. Bu boyut dijital pazarlama olarak yansımıştır. Dijital pazarlama, pazarlamanın işlev ve sonuçlarını internet ortamında doğurmasıdır.

 

Dijital Pazarlamanın Amacı Nedir ?

 

Pazarlama da temel amaç, hedef kitlede farkındalık ve bilinirliği arttırmaktır. Dijital pazarlama ajansları ekipleri ile müşterilerin taleplerine çözüm üretmektedirler. Bunu gerçekleştirirken öncelikle firma veya markaların değer analizi yapılmaktadır. Mevcut durumun analizi markanın tanınırlığının artırılması için izlenecek yolu belirlemeyi sağlayacaktır. . Müşterinin ihtiyaçlarını algılayıp, analiz ettikten sonra dijital ortama aktarımını sağlayacak alternatifler belirlenir. Her müşterinin durumuna özgü yol haritaları çıkartılarak özel bir durum sağlanır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —