Tarih: 27.11.2022 19:24

Paylaşımlı Masa Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Facebook Twitter Linked-in

Bunun için ofis tasarımları ve konumları da büyük önem arz etmekte. Öyle ki şirketler, anlık bir toplantı, paylaşımlı ofis ile birlikte sunu veya ortak çalışma alanları ile bir workshop düzenlemek isteyebiliyor. Bunun için de açık ofis, ortak ofis ve hazır ofis öne çıkıyor. Konu hakkında görüşlerini sorduğumuz CoBaC Workspace Kurucu Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu ise bu noktayı şu şekilde açıklıyor. 

“Paylaşımlı Çözümler İşleri Çok Daha Hızlı Hale Getiriyor”

Genel açıdan baktığımızda şirketler, hızlı ve uygun çözümlere çok daha hızlı adapte oluyor. Planlamalarını yaparken hissettikleri özgürlük, hem verimliliği hem de iş zevkini artırıyor. Paylaşımlı masa ve hazır ofisler de bu çözümlerden biri. Genel paylaşımlı masa alanında bir grup istediği gibi düzenini kurabiliyor ve bir sonraki çalışmak istediği yeri kolaylıkla değiştirebiliyor. Bu hem çalışanların performansını artırıyor hem de şirketlerin uygun fiyat ile bütçelerini çok daha efektif kullanmalarını sağlıyor. 

Paylaşımlı masa kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan ilki ise o anki ihtiyacınızı doğru bir şekilde belirlemek. Çalışanlarınızın o anda ihtiyacı olmayan bir büyüklükteki alana gitmesi, fazla boşluk hissi yarattığından verimi düşürebilir. Benzer bir durum tam tersi için de geçerlidir. Öyle ki çok küçük bir alanın kullanılması ise çok fazla alan sıkışıklığı yaratacaktır. Bu noktada denge oldukça önemli. Ek olarak yerleşilen masanın konumu da oldukça önemli. Paylaşımlı masalar ihtiyaca uygun bir şekilde özel olarak konumlandırılmıştır. Ortada ve herkesin olduğu açık bir alanda çalışabilir veya tek başınıza sessiz bir yere geçmek isteyebilirsiniz. Burada tercih tamamen size ait. Önemli olan sizin o anki ihtiyaçlarınızın azami bir şekilde giderilmesi ve iş motivasyonunuzun maksimum hâle çıkarılması.

Tabii bu tür durumlar sanal ofis için pek geçerli değil. Asıl önemli noktada şirketlerin paylaşımlı masa, toplantı odası gibi yerlerde maksimum verimde coworking yapabilmesi. Bunu da paylaşımlı odak felsefesi ile çalışma ofisi kiralayarak gerçekleştirebilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —