Tarih: 16.04.2014 13:45

Parayı çok seven yaşlı çift hırslarının kurbanı oldu

Facebook Twitter Linked-in

Semtin en para sever çifti olarak tanınan yaşlı karıkocayı kendilerinin hazırladığı 500 Euro olarak görünen ama aslında sadece 50 Euro olan parayla kandırıldılar. 300 TL bile etmeyecek kadar küçük ve eski olan evlerini 600 TL’lik kiracı bulduklarını düşünerek kiralamak isteyen paragöz çift dolandırıldı.  Eşinin camiye gittiğini gördüğü ve takip ettiği tahmin edilen dolandırıcı evde yalnız bulunan yaşlı kadına, “Ben evinizi tutmak istiyorum ve 600 TL olduğunu duydum hemen tutabilir miyim” diyor ve yaşlı kadında olur evladım ama eşim evde değil şeklinde cevap veriyor.

 

Dolandırıcı da, “Olsun teyze zaten ben de ilk aylığı peşin ödeyeceğim ama bende 500 Euro var bu 1500 TL yapıyor. Evi de hemen tutup gidip eşyalar için kamyon tutup yüklemem gerekiyor. Siz amcayı tekrar arasanız da sorsanız. Para üstü varsa ben de alıp gitsem ve işlerimi görsem” cevabını veriyor. Teyze amcayı arıyor 600 TL’ye evi kiraya vermiş olmanın mutluluğu ile eşini arayıp, “Bu genç adamda 500 Euro var. Bana verdi ama üstünü 900 TL olarak istiyor ne yapayım vereyim mi” şeklinde sorup cevabını da öde öde şeklinde alınca yaşlı teyze içeri gidip paranın üstünü alıyor.

 

Dolandırıcıdan aldığı takviyeli 500 Euro’yu da cebine koyuyor ve herkes yoluna gidiyor.  300 liralık katını 600 TL’ye kiraladığı için sevinen ev sahibinin eve gelince tüm hayalleri yıkılıyor. Çünkü para da bir gariplik olduğunu fark ediyor ve polisi arayınca da olayın rengi ortaya çıkıveriyor. Dolandırıldıklarını hem de 50 Euro’luk banknota 900 TL ödediklerini anlıyorlar. Yani 150 lira eden Euro’ya 900 TL ödemiş oluyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —