Tarih: 22.12.2011 12:02

Paralı binişler kalkıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit ve Derince ilçelerinde toplu taşıma hizmeti sağlayan kooperatiflerin aynı çatı altında birleşmesi konusunda yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Bu kapsamda 4 farklı kooperatife bağlı 486 adet özel toplu taşıma aracı ile 32 farklı güzergâh üzerinde hizmet veren otobüslerde 1 Ocak 2012 Pazar Günü paralı binişler kaldırılacak.    

 

 

ULAŞIMA KALICI ÇÖZÜM İÇİN

 

Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşımda yeni yılda yeni bir sayfa açıyor. Toplu taşıma hizmetinin geniş bir yelpazede sunulması sırasında farklı kooperatiflerin olmasından kaynaklı trafik, vatandaş ve hak sahibi esnaf açısından bazı sorunlar oluşturmaktaydı. Büyükşehir bu sorunların kalıcı çözümü konusunda yaklaşık 3 yıldır yasal çerçevede çözüm arayışları yapıldı. Bu çalışmalar nihayet olumlu sonuçlanıp İzmit ve Derince ilçemizdeki 4 farklı kooperatif aynı çatı altında birleşme kararı aldı.

 

 

PARALI BİNİŞLER KALDIRILDI

 

 

Alınan bu birleşme kararlarının 2012 yılı Ocak ayında tamamlanması ile şehir içi ulaşımda önemli yenilikler getirildi. Yeni yılın ilk gününden itibaren vatandaş ile sürücü personel arasında olan ücret alış-verişi sadece elektronik ücret toplama sistemi olan Kent Kart ile sağlanacak. İlk etapta İzmit ve Derince ilçelerinde çalışan özel toplu taşıma araçlarında başlayacak olan bu uygulama kısa süre sonra tüm ilçelerde uygulanmaya başlayarak paralı binişler kaldırılacak.

 

 

AKILLI BİLETLER 

 

 

Paralı binişlerin kaldırılmasındaki geçişte karşılaşılabilecek soruna çözüm amacıyla ise kısa bir süre araç içerisinde sürücü personeller aracılığıyla 4,50 TL karşılığında 7/24 Akıllı Kâğıt Biletler satılacak. Kısa süreli olacak bu uygulama vatandaşların paralı binişlerin kaldırılması sırasında sorun yaşamamasını sağlayacak. Ayrıca herhangi bir Kentkart Dolum ve Satış Bayisinden 2,50 TL karşılığında şehir içerisindeki araçlara tek seferlik biniş kartı alınabilecek. Öte yandan Cumhuriyet Parkı İzmit Lisesi önündeki yolcu durağında Kentkart'a 24 saat dolum yapabilecek Kentkart Dolum Cihazı “YÜKLEMATİK” montajı yapılacaktır. Bu dolum cihazlarının sayısı ileri ki günlerde artırılacak.

 

 

DURAKTA BEKLEMELER SON BULACAK

 

 

Fazla araçtan kaynaklı özellikle durak bölgelerinde ve şehir içerisinde yaşanılan araç trafiğini daha aza indirmek amacıyla 486 olan sayısı 405'e düşürülecek. Kademeli olarak araç sayısının azaltılacağı çalışmada sefer süreleri ve çalışma saatleri yeniden belirlenerek duraklardaki beklemeler minimuma indirilmiş olacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —