Tarih: 08.10.2015 11:44

Paralel hâkimlerin telefon trafiği

Facebook Twitter Linked-in

Paralel hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer, en çok MİT krizi, HSYK seçimi, 17 Aralık darbe girişimi operasyonlarında telefonlarına sarılmış

Tutuklu Paralel Yapı mensuplarını yetkisiz oldukları halde tahliye etme girişiminde bulunan hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in MİT krizi, HSYK seçimi, 17 Aralık ve çeşitli yakalama kararlarının gerçekleştiği tarihlerdeki görüşme kayıtları ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede yer alan kayıtlara göre en çok görüşme HSYK seçimlerinin olduğu 12 Ekim 2014'te yapıldı. Hâkim Metin Özçelik, seçim günü, Poyrazköy Davası olmak üzere önemli davalarda görev alan hâkim Mehmet Karababa ile toplam 47 saniye süren 5 görüşme yaptı. Özçelik aynı gün gazeteci ve yazarların kod isimlerle dinlenmesi kararına imza atan hâkim Yakup Hakan Günay'la da dört kez görüştü. İkili arasındaki, saat 11.31, 12.53, 20.23 ve 21.38 sıralarında gerçekleşen görüşmeler toplam 149 saniye sürdü. Aynı gün Özçelik, saat 16.30 sıralarında şike davasının üye hâkimlerinden Bülent Kınay'ı arayıp 18 saniye konuştu. HSYK seçimlerinin olduğu gün telefon trafiği şöyle devam etti: "Selam Tevhid soruşturması kapsamında dinleme kararlarına imza atan hâkim Dursun Ali Gündoğdu ile 3 farklı görüşmede 52 saniye, Poyrazköy davasının üye hâkimi Mehmet Hamzaçebi ile toplam 48 saniye süren 3 ayrı görüşme, Mesut Özcan ile 34 saniyelik 2 görüşme, Eşref Aksu ile toplam 26 saniye olmak üzere 4 ayrı görüşme." 

"YAKALAMA" TELAŞI 
Hâkim Mustafa Başer hakkında yakalama kararı çıkarılmasının hemen ardından da Özçelik'in telefonlarında hareketlilik gözlendi. Özçelik, eski mesai arkadaşı hâkim Birol Bilen ile 4 ayrı görüşme yaptı. Görüşmeler 452 saniye sürdü. Yakalama kararının çıkarıldığı 30 Nisan 2015 tarihinde bir diğer dikkat çekici konuşma ise Özçelik ile Cihan Haber Ajansı arasında geçti. Saat 18.26 sıralarında gerçekleşen ilk görüşme toplam 68 saniye sürerken, ikinci görüşme yaklaşık 1 saat sonra ve 29 saniye olarak kayıtlara yansıdı. Cihan Haber Ajansı saat 19.49'da hakkında yakalama kararı çıkarılan Başer'i aradı, görüşme 126 saniye sürdü. Özçelik ve Başer'in kritik telefon görüşmeleri bu şekilde devam etti. Özçelik ve Başer, Samanyolu Yayın Grubu Hidayet Karaca, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek gibi 63 tutuklu sanığın serbest bırakılması için yetkisi olmadığı halde girişimde bulunmuştu.

MİT KRİZİ TELEFONDA
MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yakalama kararı çıkaran Hâkim Mesut Özcan'ın 7 Şubat günü saat 16.25'te Metin Özçelik'i aradığı tespit edildi. Özçelik ise 3 dakika sonra Mesut Özcan'ı aradı. Her iki görüşme 44 ve 66 saniye sürdü. Özcan ve Özçelik arasındaki bir diğer görüşme ise 30 Aralık 2013 Yargıtay seçimi sırasında yapıldı. Özçelik'i saat 10.19'da Özcan ararken, ikilinin görüşmesi 75 saniye sürdü. İkilinin Yargıtay seçimleriyle ilgili yaptığı bir diğer görüşmenin saati ise 11.25 olarak belirlendi. Bu görüşme tam 100 saniye sürdü. 

17 ARALIK DOSYADA
Özçelik, 17 Aralık kumpasının yapıldığı gün de Savcı Hüseyin Ayar ile Dursun Ali Gündoğdu ile telefonda görüştü. Ayar ile gerçekleşen görüşme 23 saniye sürerken, Gündoğdu ile yapılan görüşme 338 saniyeye kadar uzadı. 25 Aralık operasyonundaki telefon kayıtları da iddianamede yerini aldı. Hâkim Özçelik, 25 Aralık soruşturmasında Mesut Özcan ile 33 saniye görüştü. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —