Tarih: 29.09.2019 16:23

Para Biriktirerek Ev Almanın Yolu

Facebook Twitter Linked-in

Yıllarda kiracı olan kişilerin birikim yapmaları da bir hayli zordur. Fakat kiracı olmak, her ay düzenli olarak ödeme yapmak bir süre sonra artık can sıkıcı hale gelmektedir. Çünkü insanlar yıllarca çalışıp, bir eve sahip olabilmek ister. Peki bir ev sahibi olabilmek için neler yapılabilir, bu konudan bahsedelim.

Para Biriktirerek Ev Almak Mümkün Müdür?

Tasarruf etmenin önemini hayat şartlarında bir kez daha anlıyoruz bu sayede. Öncelikle bir birikiminiz yoksa eğer sadece ev almak değil her konuda zorluk yaşıyorsunuz. Yıllar boyunca bir ev sahibi olabilmenin hayali ile biraz birikim yapmış iseniz çok şanslısınız. Çünkü devlet tarafından gerçekleştirilen devlet destekli konut hesabı sayesinde ev almanızı kolaylaştıracak birkaç adım atılmıştır. Sizler de bu imkândan faydalanarak durumu fırsata çevirebilirsiniz. Devlet destekli konut hesabının amacı kişilerin birikim yapmalarına yardımcı olmaktır. Ev sahibi olmak isteyen kişinin örneğin 80 bin lira birikim yapmış durumda iseniz devlet size 20 bin lira hediye ediyor. Yani sizin 100 bin liranız oluyor ve bütçenize uygun olan bir evi satın alabiliyorsunuz.

Tasarruflu ve Para Biriktirerek Ev Satın Almak İçin Neler Yapılmalı?

Tasarrufla ev satın almayı herkes çok ister. Bu yüzden bilinçli bir şekilde harcama yaparak gelirinizin belirli bir kısmını ev satın alabilmek için birikim yapmaya ayırmanız gerekir. Çünkü bir banka kredisine başvurmanız halinde kredi miktarının çok daha fazlasını geri ödemeniz gerekiyor. Başta faiz miktarı, dosya masrafı, vadesi ve buna benzer konular da çektiğiniz kredi miktarına eklendiğinde ortaya korkunç rakamlar çıkıyor. Faiz oranlarının yüksekliği kişilerin canını sıkan en önemli konulardan biridir. Bu yüzden faiz konusuna hiç girmeden öncelikle kendi birikiminiz ile ve tasarrufla ev almak vermiş olduğunuz en doğru kararlardan birisi olacaktır. Zaten her ay düzenli olarak ödediğiniz kira bedelini, katılacağınız konut projesinin tamamlanmasının ardından kendi evinizin taksitlerini ödeyerek hayallerinde kavuşabilirsiniz. Ayrıca devletin ev almak isteyenler için oluşturduğu projeler de gerçekten insanları para biriktirme ve tasarrufa teşvik eden harika birer projedir.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —