Tarih: 05.02.2016 16:25

Para baronlarına jet mesai

Facebook Twitter Linked-in

 Uçar,  Çayırova Belediyesi Meclis toplantısında para baronlarının işerinin meclisten jet hızı ile vatandaşın işinin ise kaplumbağa hızı ile geçtiğini söyledi. 
Çayırova Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Ali Uçar, şubat ayı meclis toplantısında adeta isyan etti. Gündem maddeleri içinde yer alan Akse Mahallesinde proje aşamasında olan Dumankaya Konutları için onaylanan imar revizyon uygulamasının görüşüldüğü sırada söz hakkı isteyen Uçar bazı açıklamalarda bulundu. Oylanacak olan imar durumuna itiraz ederek, Çayırova’ daki farklı imar uygulamalarından söz etti. Uçar Çayırova geneline hitap eden imar durumu uygulamalarının aylarca meclisten bir türlü geçemediğini söyleyerek,  “Çayırova’ nın geneline hitap eden hiçbir imar durumu bu kadar jet hızı ile meclise gelmedi. Dumankaya , Namet gibi isimlerin imar durumları bir ay komisyonda kalıp ikinci ay meclisten jet hızı ile geçiyor. Vatandaşın geneline hitap eden tadilatlarda kaplumbağa hızıyla devam ediyor. Bölgemizin dışındaki iş adamlarının, para baronlarının, siyasi baronların İzmit ve Gebze Lobisinin işleri olduğu zaman bu meclis onlara hizmet etmek için harıl harıl çalışıyor. Şurada biraz vicdan meselesi yapalım artık. Çayırova’ nın neden geneline hitap eden imar tadilatları bu hızda olmuyor da iş adamlarına özel oluyor.”  iddiasında bulundu. 
VATANDAŞ BİZDEN HİZMET BEKLİYOR
Konuşmasına devam eden Uçar  Emek ve İnönü Mahallesi için verdikleri önergeye dikkat çekerek, “Vatandaşın işini gündeme bile almaya çekiniyoruz. Emek Mahallesi bizden önce dört senedir var. Bir türlü çözemiyoruz. Başkanın bu mecliste verdiği sözler var. Bugün Çayırova’ya akşam 5’ten sonara iki tane doktor dahi getiremiyorsunuz. Soğuk havalarda  salgın var. İnsanlar acil serviste kuyruk halinde. Metropol projelerden bahseden başkan iki doktor buraya getiremedi. Cenaze aracı getiremedi, Emek sorunlarını çözemedi. Bu meclisin aylardır gündem maddelerinin yüzde 70’ini imar tadilatları oluşturuyor, bunların yüzde 90’ınıda iş adamlarınındır. Kimse kusura bakmasın bu meclisi bu millet muhalefeti ve iktidarı ile seçtiyse hizmet bekliyor. Bu milletin geneline hitap eden imar tadilatları onayının yapılması için buradayız. Rant sağlamak için kimse bu bölgeye gelmesin bizim derdimiz bu.” şeklinde konuştu.  Uçar’ın sözlerine  cevap veren  Başkan Vekili Yusuf Turan ise “Netice itibari ile işverenlerde bizim. Sizin kastettiğiniz yaklaşımı doğru bulmuyorum. Şuan sayın başkanımız bölge ile alakalı imar durumları için büyükşehirde toplantı halinde ve o toplantıda eleştirilerinize konu olan durumların Çayırovalılar lehine sonuçlanması  için çalışıyor.” açıklamasında bulundu.  Lale KALAYCIOĞLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —