Tarih: 24.04.2015 11:57

Özzeren: “Belediye başkanları etik davranmıyor!”

Facebook Twitter Linked-in

 Özzeren, bu durumun etik olmadığına vurgu yaptı.DSP Kocaeli İl Başkanı Hayati Özzeren parti binasında düzenlediği basın toplantısında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. AKP’nin 23 Nisan’ı sadece çocuk bayramı olarak göstermeye çalıştığını vurgulayan Özzeren, “23 Nisan 1920’de Ulusal egemenlik sağlandı ve TBMM açıldı.

AKP iktidarı tarafından bu önemli bir günün çocuk bayramı olarak lanse edilmesi Cumhuriyetimizin değerlerine vurulmuş bir darbedir. Kurtuluş savaşının anlam ve önemini yok etmeye çalışan, Türk ordusunu katil, polisini suçlu, hakim ve savcısını itibarsızlaştıran, tarihin en şerefsiz davalarında savcılığa soyunan askerlik yan gelip yatma yeri değil deyip kendi çocuklarını askere göndermeyen bu zihniyet artık son bulmalıdır” dedi.

KEMİKLERİ SIZLADI

18 Mart Çanakkale zaferi kahramanlarının torunlarını tören alanına almayıp,  temin edilmiş protokol eşliğinde günün anlam ve önemine siyasi bir leke sürülmüştür diyen Özzeren “ Başkomutan ve Türkiye Cumhuriyetinin Atatürk’ünün ilke ve inkılaplarını hedef seçerek, üstelik şehitlere kelle diyen bu zihniyet, nasıl oluyor da kutsal ezanla birlikte Çanakkale zaferi üzerinden kendi propagandasını yapıyor.

Çanakkale zaferi AK Parti’nin siyasi propaganda aracı olacak kadar sıradan bir olay mıdır? Bu zihniyet aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. YSK ve onurlu Türk savcılarını göreve davet ediyorum” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidara eleştiride bulundu.

BAŞKANLAR BİZİMLE ÇALIŞSIN

Derince sahilinde bulunan Türk bayrağının indirilmesiyle alakalı olarak “ 23 Nisan yaklaşırken, Derince sahilde bayrağı yenileyeceğiz diyerek indirmeye kalkan yetkililere oradan tesadüfen geçen milletvekili  adaylarımızın müdahale etmesi sonucu bayrağı yeniden takmaları da manidar olmuştur. Ayrıca belediye başkanlarının AK Parti milletvekili adaylarıyla seçim çalışmalarına katılmalarına da anlam veremiyoruz. Yerel yöneticilerin seçildiği gün parti rozetlerini bırakarak halkın belediye başkanı olmaları gerektiği hatırlatmak isteriz. Biz de AKP’li belediye başkanlarını  adaylarımızla seçim çalışmalarına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘DEVLETİN VALİSİ KENARA İTİLDİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu itelemeleriyle ilgili olarak “ Sayın Cumhurbaşkanının Kocaeli’ye geldiğinde devletin valisinin korumalar tarafından bir kenara itilip, AKP’li il başkanının Cumhurbaşkanı ile yan yana yürümesi mi devletçilik anlayışınızdır” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —