Tarih: 21.12.2011 10:16

Öztürk eleştirilere cevap verdi

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü yapılan Ak Parti 2. Olağan Kongresi öncesinde 2. Liste hazırlığı yapan, ancak daha sonra İl Başkanı Mahmut Civelek tarafından ikna edilerek vazgeçirilen Sadık Öztürk, kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Aynı zamanda Ak Parti Kurucularından olan ve geçtiğimiz yıllarda Ak Parti Siyaset Akademisi Kocaeli birincisi de olan Sadık Öztürk, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan Ak Parti İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi öncesinde 2. Liste hazırlığı yapan grubun sözcüsü olarak aynı gün İl Başkanı Mahmut Civelek ile bir araya geldi. 

 

"BANA İHANET EDİLDİ"

İlçe Teşkilat Binası’nda yapılan görüşmelerin ardından onay alamayan Öztürk eli boş olarak kongrenin yapılacağı salona gelirken, arkasında yer aldıklarını belirten 2. Listenin diğer isimleri basına geçtikleri imzasız ve isimsiz bir yazılı açıklamada bulunarak Sadık Öztürk’ün kendilerini yalnız bıraktığını ve ihanet ettiğini belirtmişlerdi. Bazı basın yayın organlarında yer alan bu açıklamanın ardından  açıklama yapan Sadık Öztürk, hakkındaki görüşlerin çok büyük bir talihsizlik olduğunu ifade etti. Öztürk yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

 

"HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

’’Bazı basın yayın organlarının internet sitelerine hakkımda doğruyu yansıtmayan beyanatlar vererek AK Partililik ruhuna, birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek isteyenler olabilir.Başta İl Başkanımız olmak üzere, parti büyüklerimizin, diğer ilçelerde olduğu gibi, Darıca'da da ikinci listeyi çıkartmamız karşısında demokrasinin bir gereği olan uzlaşma kültürünü benimseyip, liste çıkarmamızın sebeplerini olgunluk içerisinde dinleyip bizi sahipleniyor ve genel merkezimizin tek liste talebine rağmen bizim bu hareketimizi partiye ihanet ediyorsunuz gözüyle bakmıyor uzlaşı ve maksadımızın hasıl olması sonucunda, benim listeyi geri çekmem nasıl ihanet oluyor anlamakta güçlük çekiyorum. Basında ''arkadaşlarım beni yalnız bıraktı'' şeklinde verilen haber gerçeği yansıtmamaktadır." . 

 

"BENİ DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ"

 

"Benim basına böyle bir beyanatım yoktur. Asla olamaz da. Arkadaşlarım bu habere binaen tepki göstermişlerse haklıdırlar. Kaldı ki kongre salonuna gelmemeleri onların beni yalnız bıraktıkları anlamına gelmez. Haber o şekilde verilmemeliydi. Arkadaşlarımın AK Parti'de siyaset yapabilmelerinin önünü kesmemek ve partimizi daha fazla sıkıntıya sokmama adına, fedakarlık yapmak mecburiyetinde kaldığımdan ve listeyi geri çektiğimden dolayı bugün beni eleştirenler varsa da yarın çok sevdikleri AK Parti'de siyaset yapma fırsatı bulduklarında beni daha iyi anlayacaklarına inanıyorum. Bizim bu listeyi vermeyip, partimizi sıkıntıya sokmamamız bizleri değil başkalarını üzmelidir. Saygılarımla” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —