• BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,56% 0,00
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5739,34% -0,11
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17

Özel bireyleri ve babaları için yürütülen proje masaya yatırıldı

Özel bireyleri ve babaları için yürütülen proje masaya yatırıldı

GÜNDEM 29.11.2025 17:23:57 0
Özel bireyleri ve babaları için yürütülen proje masaya yatırıldı
Kastamonu Üniversitesi’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında "Güçlü Baba Güçlü Özel Birey Çalıştayı"nda özel bireyler ve aileleri konuşuldu.
Karadeniz Otizm Federasyonu tarafından sunulan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Kastamonu Üniversitesi’nin yürütücülüğünü yapacağı "Güçlü Baba Güçlü Özel Birey" projesi kapsamında "Güçlü Baba Güçlü Özel Birey Çalıştayı" düzenlendi. Kastamonu Merkez Spor Salonu Mutlu Kafede gerçekleştirilen çalıştaya, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Kaçan, Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Derneği ve Karadeniz Otizm Federasyonu Başkanı Huriye Boyraz ile akademisyenler, öğrenciler, projede gönüllü olarak yer alan özel birey ve aileleri katıldı.

"Babaların duygularını ifade etmeleri için alan açtık"
Çalıştayda konuşan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Havva Kaçan, 20 baba ve 20 özel bireyle yürütülen 11 atölyenin büyük bölümünün tamamlandığını belirterek, Aralık ayında gerçekleştirilecek müzik atölyesinin ardından projenin kapanışının yapılacağını kaydetti.
Çalışmanın temel hedefinin babaların duygusal farkındalık kazanması ve çocuklarıyla daha nitelikli zaman geçirmesi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kaçan, "Babalar toplumda çoğu zaman güçlü olmak rolüyle hareket ediyor ve duygusal yüklerini bastırabiliyor. Psikiyatrist eşliğinde duyguların ifadesi, şefkatli yaklaşım ve rahatlama egzersizleri gibi çalışmalar yaptık. Ebru sanatı, doğa sporları ve ata binme gibi etkinliklerde baba-çocuk etkileşimini güçlendirdik. 20 babanın da 11 atölyeden geçmesi bizim için çok önemliydi" dedi.
Projenin Türkiye’de örnek bir çalışma olduğuna değinen Kaçan, "Bu projeler sadece bir etkinlik serisi değil, aile için yeni bir farkındalık kapısı. Türkiye’de örnek bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle deneyimlerimizi rapor haline getirip Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sunacağız. Hem babaların hem annelerin yaşadığı zorlukların görünür olması ve çözüm üreten politikalara dönüşmesi en büyük hedefimiz" şeklinde konuştu.

"İlimizde 3 bin 650 özel birey ve ailesine hizmet veriyoruz"
Kastamonu’da 3 bin 650 özel birey ve ailesine hizmet verdiklerini söyleyen Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan ise, özel bireyler ve ailelerinin yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirtti. Geçen yıl annelere yönelik projeye de katıldığını hatırlatan Köksalan, bu yıl babalara yönelik gerçekleştirilen çalışmanın önemli olduğunu kaydederek, "Özel bireylerimizin ve ailelerimizin hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz, nasıl destek olabiliriz, bunun için çalışmalar yürütüyoruz. Şu anda ilimizde toplam 3 bin 650 özel birey ve ailesine hizmet veriyoruz" diye konuştu.
Özel birey ve ailelerine yönelik verilen hizmetlerden de bahseden Köksalan, "Evde bakım yardımı, engelli kimlik kartı işlemleri, evde bakımı mümkün olmayan bireylere özel bakım merkezlerinde yatılı hizmet gibi hizmetlere bulunuyoruz. Kastamonu’nun en büyük ihtiyaçlarından biri olan resmi engelli bakım merkezi ve gündüzlü bakım merkezi konusunda önemli ilerleme kaydettik. Bakanlığımız tarafından 20 dönümlük arazi tahsis edildi. 2026 yılı yatırım programına alınmasını bekliyoruz. İnşallah bu yatırımın müjdesini hep birlikte alacağız" dedi.

Trump’tan Çin’e çip satışına şartlı izin açıklaması: "Başkan Xi’ye bildirdim ve olumlu karşıladı"

ABD Başkanı Trump’tan Meksika’ya su anlaşması uyarısı: "Yeterli su serbest bırakılmazsa, yüzde 5 gümrük vergisi uygulanacak"

Tekirdağ’da kaza sonrası "Ağabeyimi arayacağım" deyip sırra kadem bastı

Bursa’da gasp edilen ticari taksi yarım saatlik kovalamacayla durduruldu

Yunus Akgün: "Kazanıp dönmek istiyoruz"

Bursa’da Engelsiz Yaşam Merkezi’nden kaçan genç 6 saat sonra bulundu

Kontrolden çıkan otomobil takla attı

Okan Buruk: "Şampiyonlar Ligi’nde hayallerimize ulaşmak için çok önemli bir maça çıkacağız"

Ardahan-Ardanuç Karayolu 5 ay boyunca ulaşıma kapatıldı

Aynı otoparktaki 5 otomobilin lastiğini kestiler

Engelsiz Yaşam Merkezi’nden kaçan engelli genç her yerde aranıyor

11. kattan düşen kız hayatını kaybetti

Tavşanlı’da üreticilere tohum ve gübre desteği

Joao Pereira: "Kendi sahamızda o topun kaleye girmesi için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor’’

Domuz avında kazayla vurulan genç hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta yarım asırlık okul yıkılmayı bekliyor

Bu köyde iletişim kurulamıyor

Fil hastalığı bacağını 100 kilo yaptı, tedavisinin devamı için destek bekliyor

Samsun’da 28 yaşındaki genç evde asılı bulundu

Erol Bulut: "Deplasmanda alınan her puan altın değerinde’’

Kamyon ile çarpışan motosikletin 17 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybetti

Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Pendikspor: 0

Zelenskiy: "Londra’daki görüşmeler verimli geçti ve barış yönünde küçük bir ilerleme var"

Metin İlhan: "Lider geldik, lider gidiyoruz, fazla bir şey kaybetmedik"

Hüseyin Eroğlu: "Çorum FK’yı hep yukarı taşıyıp sezon sonunda Süper Lig’de olmayı planlıyoruz"

Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 0 - Antalyaspor: 0 (Maç sonucu)

El Bilal Toure gollerine devam ediyor

Abraham ligde 6. golünü attı

Tüpraş Stadyumu’nda ‘istifa’ sesleri

Kütahya’da eğitim gören Suriyeli öğrenciler, Baas rejiminin devrilmesinin birinci yıl dönümünü kutladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.