Tarih: 03.09.2016 11:24

ÖZEL BİLGE DÜNYANIN EN SEÇKİN 40 OKULU ARASINDA

Facebook Twitter Linked-in

Proje tanıtımı ile ilgili toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulkadir Çalışkan ve Veysi Gültekin, Özel Bilge Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kurt, Lise Müdürü Gürbüz Okta, Ortaokul Müdürü Nuray Bora, MUN Danışmanı Zeynep Aksu, İngilizce Bölüm Başkanı Yeşim Vural ve İngilizce öğretmenleri katıldılar.

ÖZEL BİLGE, BANGLADEŞ'İ TEMSİL EDECEK
26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan konferansta 14 Özel Bilge Okulu öğrencisi 9 ayrı komitede, MUN danışman öğretmeni Zeynep Aksu liderliğinde, Bangladeş’i temsil edecekler.  Toplam 40 ülkeden 3 bin 200 delegenin yer alacağı organizasyonda, konferans Sheraton Hotel ve John B. Haynes Memorial Convention Center’da,  oturumlar ise The Mariott Copley Place’de yapılacak. 

TÜRKİYE İSE ÇİN'İ TEMSİL EDECEK
Bu sene 64'üncü kez yapılacak olan Harvard Model Birleşmiş Milletler Konferansı, lise öğrencileri arasında gerçekleşen dünyanın en prestijli simülasyonu. Boston’un merkezinde dört gün süren oturumlarda her okul kendi delegasyonu ile farklı bir ülkeyi temsil ediyor. Global problemlere çözüm arayan öğrenciler hem akademik hem de sosyal olarak kendilerini geliştirme fırsatı bulmaları amaç ediliyor. Dünyada her yıl yaklaşık olarak 400-500 adet MUN konferansı düzenlenirken, bu konferanslara üniversiteler, liseler, vakıflar ve özel eğitim kuruluşları tarafından düzenlenen ve büyük çoğunluğu İngilizce olmak üzere, diğer dillerde de gerçekleşen bu konferansların her birine konferansın büyüklüğüne bağlı olarak 150 ile 5.000 arasında öğrenci katılıyor. MUN konferanslarına, dünya genelinde her yıl pek çok ülkeden bir milyondan fazla öğrenci katılım gösterirken Türkiye’yi ise Çin temsil edecek.

KURT: BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK
Toplantıda projeyi değerlendiren Özel Bilge Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kurt, "Bu projeye katılım gösterme başarısı elde eden başta İngilizce Grubu öğretmenlerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimizin CV’sinde böyle bir özelliğin olması onların gelecekteki hayatında önemli bir yer edecek. Ben şahsen bu projede yer alamın önemi kadar bu projenin Türkiye’de özellikle Darıca’da organize edilmesi amacındayım. Altyapısı ve donanımları sağlandıktan sonra başaramayacağımız hiçbir şey yoktur" dedi.

KAYMAMAK DESTEK VERDİ
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise; Bilge Okullarının başarısını sürekli takip ettiklerin söyledi. Bilge okullarının sadece eğitimi düşünen bir kurum olduğunu söyleyen Karaman, "Bu yeni projenin bölgemizin ve ülkemizin de ufkuna katkı sunacağını düşünüyorum ve bizler de her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. SELAMİ TOSUN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —