Tarih: 13.09.2017 16:08

Özbek: Bonservise 40 milyon euro harcadık

Facebook Twitter Linked-in

Galatasaray Kulübünün eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek, bu sezon yapılan transferlerin maliyetiyle ilgili bilgilendirme yaptı.

"40 milyon euro bonservis ödedik"

Özbek'in açıklamalarında öne çıkanlar şöyle; "Transferde bonservise 40 milyon euro, menajerlere 8.9 milyon euro harcadık. Bunlar belirli bir takvime yayılarak ödeniyor. 18.5 milyon euro bonservis gelirimiz var. Ayrılan oyuncuların ücretlerini düşünürsek 10 milyon euroluk taahhütten kurtulduk. Sporcuya ödenen maaşlara, vergisi dahil 65 milyon euro limit koyduk."

Toplam 31 oyuncumuza ödediğimiz maaşlar, şu anda 66.5 milyon euro seviyesindedir.

"Transferlerin 4 haftalık performansı ortada"

"Alınmış satılmış arasındaki fark 20 milyon euro. Futbolun geldiği boyutları düşündüğünüz zaman bu rakam çok büyük bir rakam değildir. Mücadele etmemiz gereken dünyada bu rakamlar çok daha yüksek seviyede olmaktadır. Galatasaray kendi mali yapısını da düşünmek zorundadır. Dikkat ederseniz yeni bir takım kurduk. Kurduğumuz takımın 4 haftalık performansı da ortada. Galatasaray, özellikle futbolda performansını en üst seviyede tutmak zorundadır. Ben yapılan transferlerin çok uygun olduğunu, gösterecekleri performansla camiamızı son derece mutlu edeceğini düşünüyorum."

"Bu takım Galatasaray Sportif A.Ş’nin kasasına para getirecek"

"Yönetimi sadece eleştirmek için konuşalım derseniz bu çok güzel bir argüman. Biz ifade ettiğimiz paraları kullandık. Riva’yı sattık da transferleri yaptık değil bu. Biz bir takım kurduk. Bu takım, performansıyla her sene Galatasaray Sportif A.Ş’nin kasasına bir para getirecek. Bu paranın içinde bu maaşlar çıkacak ve maaşlar ödenecek. Dolayısıyla 4 sene itibarıyla dikkate alırsak, bu takım oynayacak ve bir üretim yapacak. Bir fabrika gibi düşünün. Fabrika kurunca önce yatırım yapıyoruz, üretim başlıyor, gelen paralarla koyduğunu geri alıyorsun."

"Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın bir getirisi olacağını görmüyor muyuz?"

"Biz bu sene sahada mücadele edeceğiz. Şampiyonluk hedefimiz var. Performansa dayalı da bir gelirimiz olacak. Söyleyenlerin aklına bu husus hiç gelmedi mi? Ne kadar iyi performans gösterirsek, Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın bir getirisi olacağını görmüyor muyuz?"

Yapılan bütün transferlerde yurt dışına gitmek dahil, bizzat kendim pazarlıklar yaptım, futbolcularla görüştüm. Galatasaray’ın 1 lirasını heba etmeyi düşünemem. Bu konuyla ilgili kimse öküzün altında buzağı aramasın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —