Tarih: 20.04.2012 09:56

Özak Avrupalı eğitimcileri konuk etti!

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları (COMENİUS) Okullar Arası Ortaklık Projesi kapsamında Kocaeli’nde bulunan bir grup eğitimci Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Vekili Zekeriya Özak tarafından kabul edilen Avrupalı eğitmenler, 6 gün boyunca kentin güzelliklerini dolaşacak.

 

 

KARTEPE VE KÖRFEZ MANZARASI

 

 

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen programda, Polonya, İtalya, Fransa, İspanya, Litvanya ve Romanya’dan eğitmenler katıldı. TBMM İlköğretim Okul Müdürü Naci Navdar ve İngilizce Öğretmenlerinin eşlik ettiği Avrupalı eğitmenler; Avrupa, Afrika ve Asya gibi birçok kıtadan derlenen Dünya hikâyelerini ziyarette bulunduğu ortamda anlatma fırsatı buldu.

 

 

 

DÜNYA HİKÂYELERİ

 

 

 

‘Dünya Hikayelerinin Paylaşımı’ adlı proje kapsamında bir çok ziyaret gerçekleştirecek olan Avrupalıların ilk durağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Başkanlık makamındaki terastan Körfez ve Kartepe manzarasını izleyen konuklar, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Avrupalı konuklar ile yakından ilgilenen Özak, Sekapark’ı gezmeleri için golf arabası tahsis etti.

 

 

 

ÖZAK KOCAELİ’Yİ ANLATTI

 

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Zekeriya Özak, Avrupalı eğitmenleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Bu tür ziyaretlerin kültürlerin kaynaşmasına yardımcı olacağını kaydeden Özak, “Konuk ülkeler ile TBMM İlköğretim Okulu’nun bu birlikteliği, Dünya barışına, sevgi ortamına katkı sağlayacaktır” dedi. Konuklarına Kocaeli’ni tanıtan Özak, yabancı konukların Kocaeli’ni çok beğeneceklerini ve kentin tarihi dokusuna hayran kalacaklarını ifade etti. Ziyaret sonunda Başkan Vekili Özak yabancı konuklarına Kocaeli’ni tanıtıcı kitaplar ve çeşitli hediyeler verdi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —