Tarih: 25.02.2014 09:35

Oyun düzeni istikrarı getirdi

Facebook Twitter Linked-in

Teknik direktör Eyüp Tutçuoğlu, “Takımdaki düzenin oturması istikrarı sağladı” diye konuştu.

 

Gebzespor’da güller açıyor 

 

Gebzespor kaybetmiyor, güven kazanıyor, rakiplerine gözdağı veriyor ve taraftarlarını heyecanlandırıyor. Bunlarının hepsinin bir araya gelmesi mor beyazlı camiaya şahlandırıyor. Uzun zamandır böylesi bir başarı serisi yakalayamayan Gebzespor geçen hafta deplasmanda ligin güçlü ekibi Kestel Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek yenilmezlik rekorunu 9’a çıkardı. Mor Menekşeler hafta sonu Hereke Yıldızspor ile oynanacak olan kent derbisine oldukça moralli hazırlanıyor. 

 

Tutçuoğlu değerlendirdi

 

Gebzespor’un başarılı teknik direktörü Eyüp Tutçuoğlu takımla ilgili görüşlerini gazetemize değerlendirdi. Tutçuoğlu, “9 maçlık yenilmezlik serimiz var ama bu hedeflediğimiz başarı anlamına gelmez. Galibiyeti kaçırdığımız maçlardaki puanlarımızı ele alırsak şuan çok farklı noktalarda olurduk. Ama çok şükür takımımız ilk haftalardaki oyun düzensizliğini üzerinden attı ve daha mücadeleci, daha akıllı bir futbol sergilemeyi başardı. Bu da akabinde 21 puan olarak hanemize döndü” dedi. 

 

Çakma mevkilerde oynuyorlar

 

Son zamanlarda eleştirilen oğlu Güney Tutçuoğlu ile ilgili olarak da konuşan baba Tutçuoğlu, “Güney benim oğlum. Bu takımda oynamasının sebebi oğlum olduğu için değil onu çok yönlü kullandığımız için. Sezon başı bu takımı aldığımızda elimizi neyin altına koyacağımızı biliyorduk. Genç bir takımla yola çıktık ve kadro yetersizliğimiz var.

 

Bugün bir sol kanat ve forvette eksikliğimiz var. Güney’i forvette oynamasını ve geriye gelip top alıp dağıtması için görev veriyorum. Yücel ön liberodur ama biz onu sol açıkta oynatıyoruz. Samet forvet arkası oynuyor ama mecburiyetten ön libero oynatıyoruz. Keza Ali’de bu duruma bir diğer örnek. Yani oyuncular tamamen ‘çakma’ mevkilerde oynuyorlar. Biz bu duruma plan-program yapıyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

 

Oyuncularımın özgüveni çok önemli

 

Tutçuoğlu, “Ligin ilk yarısı boyunca oyuncularımız 5 kuruş para almadan özverili bir şekilde mücadele ettiler. Devre arası Yalovaspor’dan aldığımız bir forvet ve sol açık futbolcular vardı. Kulüpte birlik ve beraberlik havası mevcutken bu iki futbolcunun sürekli parayı konuşması oldukça rahatsızlık vericiydi.

 

İhtiyacımızda olan futbolcuydu. En sonunda gitmek istediklerini söylediler ve ‘Eyvallah’ dedik. Paramızı, emeğimizi illaki alırız ve alıyoruz da. Ancak öncelikle bütünlüğümüzü koruyup emeğimizi ortaya koymalıyız. Bizdeki başarı grafiğinde de oyuncularımızın özgüveni çok önemli rol oynuyor” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —